Prăbușire după pauză

Petrolul a suferit o înfrângere drastică la Cluj, după un meci pe care l-a controlat autoritar în prima repriză, dar în care s-a prăbușit după pauză. Universitatea s-a impus cu un neverosimil 4-0, toate golurile fiind marcate în partea secundă, de către Gavra (51), Florescu (76, pen.), Taub (85) și Burghele (90+1).

Meciul de pe „Cluj Arena” putea începe de la 1-0 pentru ploieșteni, Blănaru (3) ratând deschiderea scorului dintr-o poziție excelentă, singur în suprafața de pedeapsă a gazdelor, față în față doar cu Dur-Bozoancă! Chiar și așa, continuarea a fost una dătătoare de speranțe, pentru că echipa lui Stoican a dominat clar ostilitățile până la pauză, dar, vechea meteahnă!, nu a reușit să-și concretizeze superioritatea evidentă și pe tabela de marcaj.

În plus, pe lângă atâtea ratări, Arnăutu, Blănaru, Munteanu sau Ianis Stoica nereușind să găsească drumul spre poarta adversă, a venit și o decizie controversată a centralului Lucian Rusandu, cel care a trecut cu vederea un henț al lui Florescu (16) comis în propria suprafață de pedeapsă, un moment care, interpretat altfel, ar fi putut, probabil, schimba cursul jocului.

Astfel, repriza bună făcută de către „galben-albaștrii” nu anunța cu nimic dezastrul petrecut după pauză. Practic din nimic, clujenii au deschis scorul, după o fază în care Gavra (51) a câștigat un duel aerian cu Sârghi, înainte de a-l învinge pe Lungu, cu un șut din afara careului, plasat lângă bara din dreapta portarului petroliștilor!

Din acel moment s-a prăbușit totul, și Rusandu n-a ezitat să arate punctul cu var la un duel între Marinescu și Rafa Miranda, oferindu-i posibilitatea lui Florescu (76) să transforme penaltiul și să dubleze avantajul echipei sale. Ba, mai mult, Stoican a fost trimis de central în tribune, iar Universitatea nu s-a oprit și, profitând de faptul că Petrolul a rămas în inferioritate și pe teren, după eliminarea lui Laurențiu Marinescu pentru două „galbene (72 și 78), a speculat la sânge degringolada din defensiva ploieșteană, punctând de încă două ori, prin Taub (85 – reluare din fața porții, după o centrare de pe stânga a lui Pârvulescu) și Burghele (90+1 – șut din apropiere, după o pasă a lui Florescu).

Petrolul suferă, astfel, cea de-a doua înfrângere stagională, rămânând departe de zona promovării. Urmează meciul de miercuri, din Cupa României, de pe terenul formației de eșalon trei ACS Industria Galda, iar, apoi, un alt joc extrem de important, mai ales în contextul actual, pe „Ilie Oană”, cu CS Mioveni (01 octombrie, ora 17.45).

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

Universitatea Cluj – FC Petrolul Ploiești 4-0 (0-0)

Marcatori: Gavra (51), Florescu (76, pen.), Taub (85), Burghele (90+1).

Universitatea: Dur-Bozoancă – Takacs, Kay, A. Crăciun, Berci – R. Miranda (82 Ignacio Miguel), Florescu (cpt), Dican, Taub – Gavra (61 N. Pîrvulescu), Al. Pop (87 Burghele). Antrenor: Adrian Falub.

FC Petrolul: Lungu – Bărboianu, Racu, Sîrghi, Țicu (9 Manolache) – Munteanu (60 G. Deac), Meza Colli, Marinescu (cpt), I. Stoica – Arnăutu, Blănaru (78 Younes). Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Stelian Slabu (Brașov) și Adrian Vornicu (Iași).

Arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare).

Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Teodor Biriș (Hunedoara).

Următorul meci

AFC Astra vs FC Petrolul Ploiești (On time)

Liga 2

Clasament

LocClubMPct
11130
21024
31023
41022
51121