Universitatea Cluj – FC Petrolul/Șansa revanșei!

La doar câteva zile după dezamăgirea produsă de prestația și de rezultatul din confruntarea cu „lanterna roșie”, Sportul Snagov, petroliștii au ocazia să-și ia revanșa în fața suporterilor, în derbiul, din deplasare, cu Universitatea Cluj. Partida de pe „Cluj Arena” se dispută mâine, de la ora 18.00.

În prima zi a săptămânii, „lupii” au ratat șansa unei victorii pe care mai toată lumea o contabilizase, deja, în clasament, rezultatul cu Sportul Snagov fiind, desigur, greu de „digerat” pentru toată suflarea petrolistă. Elevii lui Flavius Stoican au analizat ce era de analizat, au înțeles unde au greșit și, acum, vor încerca să-și ia revanșa în duelul cu Universitatea Cluj, cu un rezultat care să-i reașeze pe drumul potrivit către Liga 1.

„Lupii” au plecat astăzi, pe calea aerului, către Cluj, după ce, dimineață, au efectuat un ultim antrenament la Ploiești. Flavius Stoican a optat pentru un lot de 20 de jucători, în care nu se regăsesc Ionuț Cioinac, suspendat după cartonașul roșu văzut în meciul de luni, Walace da Silva, Mădălin Mihăescu și Bogdan Gavrilă, toți trei accidentați. Va fi, în schimb, apt de joc atacantul tunisian Hamza Younes, situația sa fiind rezolvată pe parcursul acestei săptămâni, așa încât fostul golgheter al Petrolului ar putea redebuta, cu această ocazie, în tricoul „galben-albaștrilor”.

De partea cealaltă, Universitatea, o pretendentă certă la promovare, nu are nici pe departe o situație fericită în clasament, având un debut de sezon mult sub așteptări. „Șepcile” ocupă abia locul 19, penultimul, cu o singură victorie la activ, dar pentru ei jocul de mâine va fi primul, din acest campionat, pe „Cluj Arena”, după ce primele două meciuri, disputate în calitate de „gazde”, s-au desfășurat la Tg. Mureș. De asemenea, va fi și prima întâlnire a ardelenilor cu spectatori în tribune, în condițiile în sancțiunea prin care ar fi trebuit să organizeze patru jocuri cu „porțile închise”, primită după meciul de baraj pentru promovarea în primul eșalon, le-a fost redusă la jumătate.

Partida de mâine va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Stelian Slabu (Brașov) și Adrian Vornicu (Iași). Arbitru de rezervă va fi Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare), în vreme ce, ca observatori, au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Teodor Biriș (Hunedoara).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043