Înfrângere pe „Ilie Oană” și șansele de promovare s-au spulberat!

Cu un caracter aproape decisiv în lupta pentru accederea în play-off, meciul de pe „Ilie Oană” s-a încheiat cu nu se putea mai rău, cu victoria lui CS Mioveni. Oaspeții s-au impus cu scorul de 1-0, prin golul marcat, dintr-un ofsaid uriaș (!!), de către Ștefan Blănaru (85).

Într-un final de sezon regular în care 11 echipe se luptă pentru cele șase poziții care mențin speranțele la promovare, Petrolul era ca și obligată să câștige duelul cu CS Mioveni. Ar fi scos, astfel, din cursă o contracandidată și, în același timp, și-ar fi lărgit oportunitățile înaintea confruntării de la Cluj, din ultima etapă a sezonului regular.

Și „lupii” au început bine jocul de astăzi, cu două acțiuni în primele minute ce au clătinat defensiva adversă. Protagonist, în ambele faze, Vasile Buhăescu (min. 4 și 5), dar atacantul petroliștilor n-a reușit să prindă cadrul porții, prima dată după o „înșurubare” și un șut puțin pe lângă bara din dreapta, apoi cu o lovitură de cap trimisă din marginea careului de șase metri! Ofensiva a continuat, cu o „diagonală” perfectă a lui Țicu pentru Constantinescu (11), dar șutul ultimului n-a avut suficientă tărie pentru a-l învinge pe Iustin Popescu, și, cum-necum, Mioveniul a reușit să treacă cu bine peste un prim sfert de oră în care a fost cu adevărat în corzi.

Apoi, oaspeții au apelat la „autobază”, așezându-se pe două linii în fața propriului careu și lăsându-i pe Blănaru și Rusu să încerce să hărțuiască defensiva ploieșteană. Și cum, treptat, s-a instalat o anumită stereotipie în jocul elevilor lui Moldovan, prima repriză a curs după planul favorabil echipei vizitatoare, intrându-se, astfel, la cabine de pe poziții de egalitate.

Startul părții secunde a adus o primă modificare în plan tactic, petroliștii abordând repriza a doua cu doi atacanți de meserie, în căutarea golului atât de necesar. Doar că, din păcate, ocaziile au întârziat să-și facă apariția, „lupii” reușind cu greu să desfacă defensiva adversă. Arnăutu (73) a avut o situație bună, chiar imediat după ce a intrat pe teren, dar șutul său, de la 14 metri, s-a dus direct în brațele lui Iustin Popescu.

Și de parcă nu era suficient, totul s-a prăbușit, pentru formația noastră, pe final. Plecat dintr-o poziție flagranta de ofsaid, nesemnalizată de asistentul Vatamanu, Blănaru (85) a reușit ceea ce nu prea îi ieșea în perioada în care juca la Ploiești, înscriind după o cursă pe dreapta, la care a strecurat mingea, în plasă, printre picioarele lui Kitanov!

S-a terminat, astfel, 0-1 și, după acest rezultat, e aproape sigur faptul că speranțele la promovare s-au spulberat și în acest sezon. Meciul de la Cluj devine, astfel, doar unul de palmares, Petrolul putând, doar printr-un miracol, să evite play-out-ul…

Foto: Răzvan Păsărică și Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul Ploiești – CS Mioveni 0-1 (0-0)

Marcator: Blănaru (85).

FC Petrolul: Kitanov – Bărboianu, Lică (79 Huja), Meijers, Țicu – S. Pană, Moise – Constantinescu (72 Bratu), Roige (cpt) (46 Balint), Vajushi (79 Saim Tudor) – Buhăescu (72 Arnăutu). Antrenor: Viorel Moldovan.

CS Mioveni: I. Popescu – D. Șerbănică (79 Burnea), Al. Iacob, Gherghe (cpt), Măr – Panait (57 Coșereanu), Vereș – Rădescu (79 Oancea), Blănaru, Isfan (57 M. Șerban) – Rusu (70 Massaro). Antrenor: Alexandru Pelici.

Au arbitrat: Bogdan Dumitrache (București) – Cosmin Vatamanu (București) și Alexandru Filip (Constanța). Rezervă: Octavian Ciucanu (Brașov).

Observatori: Dorinel Dincă (Călărași) și Bogdan Zanfirescu (Botoșani).

Următorul meci

FC Voluntari vs FC Petrolul Ploiești

Stadion „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21732
31730
41729
51725