Juniorii „U16” merg în faza eliminatorie a Ligii Elitelor

Echipa de juniori „U16” s-a calificat între cele mai bune opt din țară, după ce a câștigat meciul cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe și a terminat pe prima poziție în Seria 2 a Ligii Elitelor, competiția destinată acestei categorii de vârstă.

Micii petroliști, pregătiți de către Laurențiu Tureac, au obținut victoria de care aveau nevoie pentru a rămâne pe prima poziție a clasamentului și a merge, astfel, în faza eliminatorie a Ligii Elitelor. În meciul disputat, sâmbătă după-amiază, la Strejnic, „lupișorii” s-au impus cu 4-1 (1-0) în fața lui Sepsi OSK Sf. Gheorghe, golurile formației noastre fiind marcate de către Vlad Balea, Mihnea Rădulescu (2) și Mihai Terțea.

„11”-le de start al Petrolului a fost alcătuit din Andrei Jercălău – Andrei Giamanu, Vlad Balea, Petre Alexandru, Sebastian Alexandrescu, Eduard Niculae, Mihai Terțea, Leonard Preda, Albert Dima, Mihnea Rădulescu și Augustin Giamanu, pe lista de rezerve aflându-se Teodor Stancu – Denis Ardeleanu, Tudor Catargiu, Alin Baciu, Rareș Nicolae, Mario Ioniță și Alex Mitran.

Cu patru victorii și un egal în cele cinci partide disputate în faza grupelor, Petrolul s-a clasat, astfel, pe primul loc în Seria 2, aflându-se printre cele opt echipe ce au acces în etapa eliminatorie a competiției. Tragerea la sorți va avea loc mâine și se va face pe baza criteriului geografic. Jocurile se vor disputa pe 28 mai, într-o singură manșă, prima echipă extrasă din urnă urmând să fie și gazda întâlnirii. Cele patru învingătoare se vor întâlni, ulterior, într-un turneu final, ce se va disputa pe 5/6 iunie (semifinale, finala mare).

La finalul materialului, o galerie foto de la meciul disputat, sâmbătă, la Strejnic.

Final de stagiune pentru formațiile „U19” și „U17”

Sâmbătă s-a desfășurat și ultima etapă din Liga Elitelor „U19” și „U17”, petroliștii pierzând meciurile disputate pe terenul Viitorului Constanța.

La „U19” partida nu a avut istoric, gazdele impunându-se cu 7-0 (4-0), după golurile lui Ionuț Cojocaru (1, 15), Andrei Vîlea (11), Gabriel Buta (43), Luca Andronache (58), Cezar Onuț (77) și Daniel Bîrzu (90). Pentru formația noastră au evoluat Marinache – Duță (32 D. Stoica), Nicolae, O. Mănescu, Popa, Licsandru, Vrăjitoarea, Stănescu (75 Dima), Sotir (46 G. Stoica), Ghiță (15 Dumitru) și Bucur (75 Pop). Cu șase victorii și două remize în cele 22 de partide disputate, petroliștii au terminat campionatul pe locul 10 al Seriei de Est.

Mult mai echilibrat a fost duelul formațiilor „U17”, în care Viitorul s-a impus cu 3-1, după ce, la pauză, scorul era egal, 1-1. Pentru echipa pregătită de către Gheorghe Liliac a punctat Alin Boțogan (23), în vreme ce golurile gazdelor au fost înscrise de către Andreas Știubea (21), Robert Băceanu (61) și Ianis Malama (85). Petroliștii au jucat, în această ultimă întâlnire a sezonului, cu Toma – Alecsandru, Pătrașcu, Vasile, Spatarelu – Iancu, Oprea, Sîrbu, Cazan 46 Bălașa, 80 Leonte)- Boțogan. Formația noastră a terminat stagiunea pe locul 6, cu 32 de puncte adunate de-a lungul celor 22 de runde.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043