Legăm victoriile: 2-1 cu Al-Markhiya

Lupii” leagă victoriile în cantonamentul din Turcia, astăzi câștigând meciul cu Al-Markhiya, o nou-promovata în prima ligă qatareza. A fost 2-1 pentru echipa noastră, golurile fiind înscrise de către Gicu Grozav (17, penalti) și Marius Cioiu (82).

Petroliștii au trecut cu bine peste cel mai solicitant test al stagiului de la Kartepe, Al-Markhiya fiind adversarul care a pus cele mai multe probleme dintre toți cei întâlniți până acum. Prestația elevilor lui Nicolae Constantin a fost, însă, una consistentă, „lupii” dominând clar confruntarea, iar diferența finală, de doar un gol, ar putea părea înșelătoare, dacă ne raportam la modul în care au decurs ostilitățile.

Ocaziile au apărut repede după startul întâlnirii, echipa noastră având două bare în primul sfert de oră, trecute în contul lui Meijers (10) și Bratu (13). Deschiderea de scor a venit, astfel, firesc, GROZAV (17) transformând impecabil, cu un șut trimis sub transversală, o lovitură de pedeapsă dictată după ce portarul advers l-a faultat pe brazilianul Jair.

Două minute mai târziu a picat, însă, golul egalizator, Jugurtha Hamroun (19), un fost jucător de prim eșalon în România, învingându-l pe Avram cu un trasor expediat de la 16 metri, lateral dreapta, la colțul lung.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar la pauza petroliștii au schimbat liniile cu totul, dar asediul a continuat la poarta adversă. Măzarache, Pashov sau Dragoș Gheorghe au ratat câteva bune oportunități, dar, până la urmă, golul doi a venit din piciorul lui CIOIU (82), cel care a înscris cu o execuție frumoasă, un șut din lateral dreapta, aproape de vinclul opus!

A fost, astfel, cel de-al treilea succes al stagiului de la Kartepe, după cele cu Dinamo-Auto Tiraspol (2-1) și Beykoz 1908 (8-0), cantonamentul urmând să se încheie mâine, cu meciul contra turcilor de la Darica Genclerbirligi.

FC Petrolul – Al-Markhiya SC Doha 2-1 (1-1)

Marcatori: Grozav (17, pen.), Cioiu (82)/Hamroun (19)

Petrolul (repriza I): Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Borța, Dumitriu, Jair, Țicu (cpt) – Bratu, Ivanovski, Grozav.

Petrolul (repriza II): Moroz – Pashov, Olaru (cpt), Horj, Velisar – Seto, Cebotaru – Cioiu, Tucaliuc, Dr. Gheorghe – Măzărache.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11126
21022
31121
41119
51115