Patru din patru la Kartepe!

Patru victorii din tot atâtea meciuri disputate! Acesta a fost bilanțul la finalul cantonamentului de la Kartepe, după ce, astăzi, Petrolul a câștigat și jocul cu Darica Genclerbirligi, scor 5-0 (Tamaș ’15, Măzărache ’18, Gheorghe ’36, Grozav ’47, Seto ’73).

La final de stagiu pe pământ turcesc, “lupii” au întâlni o echipa de eșalon patru din țara care le-a fost gazdă vreme de zece zile. Iar  Darica Genclerbirligi nu a fost capabilă să amenințe parcursul perfect pe care l-au avut elevii lui Nicolae Constantin în acest cantonament, punând ceva probleme doar în primele minute ale confruntării, atunci când a avut și singura ocazie de gol, un șut puternic din afara careului, la care Moroz a intervenit salvator.

În rest, meciul a semnat cu un exercițiu ofensiv al “galben-albastrilor”, dovadă și cele cinci goluri marcate până la final. Tamaș (15) a fost cel care a deschis scorul, cu capul, după un corner bătut, de pe stânga, pe prima bară, de către Dragoș Gheorghe, iar Măzărache (19), scăpat singur cu portarul advers, a majorat diferența patru minute mai târziu! Până la pauză, “lupii” au mai punctat o dată, prin Dragoș Gheorghe (36), scorul căpătând proporții după pauză, Gicu Grozav (47) și Seto Takayuki (73) fixând tabela la 5-0.

A fost, astfel, cel de-al patrulea succes în tot atâtea jocuri disputate în acest cantonament, după 2-1 cu Dinamo-Auto Tiraspol, 8-0 cu Beykoz și 2-1 cu Al-Makriyha. Mâine, petroliștii vor reveni în țară, urmând că, până la startul campionatului, să se pregătească la Ploiesti și să mai susțină două teste, ambele pe parcursul săptămânii viitoare, cu Farul Constanta (miercuri) și Chindia Târgoviște (sâmbătă).

FC Petrolul – Darica Genclerbirligi 5-0 (3-0)

Marcatori: Gabriel Tamaș (15), Simon Măzărache (18), Dragoș Gheorghe (36), Gheorghe Grozav (47), Takayuki Seto (73).

Petrolul (repriza I): Moroz (30 Al. Radu) – Olaru (cpt), Tamaș, Horj – Pashov, Cebotaru, Jair, Velisar – Cioiu, Măzărache, Dr. Gheorghe.

Petrolul (repriza II): Al Radu (60 Avram) – Borța, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Dumitriu, Seto – Tolea, Tucaliuc, Grozav – Ivanovski.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043