“Lupii” vor în optimile Cupei!

Petrolul îşi continuă seria partidelor extrem de dificile, mâine urmând să o întâlnească pe divizionara secundă CS Mioveni, pe tabloul “16”-imilor de finală din cadrul Cupei României. Meciul se va juca pe “Ilie Oană”, începând de la ora 18.00.

“Lupii” vor să-şi continue parcursul în Cupa României şi, evident, speră să profite şi de faptul că sorţii nu le-au scos în cale un adversar de prim eşalon pentru această fază a competiţiei. Asta nu înseamnă, însă, că Octavian Grigore şi elevii săi nu conştientizează dificultatea confruntării cu CS Mioveni, gruparea argeşeană fiind una dintre cele mai valoroase ale Ligii a II-a.

“Ne aşteaptă un meci foarte greu, pe care îl vom trata cu maximă seriozitate. Ne dorim să jucăm foarte bine şi să avem, astfel, un test fidel cu o echipă de Liga a II-a, care se bate la promovare în acest sezon”, a spus Octavian Grigore. “Suntem conştienţi că vom întâlni o formaţie bună, dar vom face tot ceea ce se poate că să oferim o prestaţie ce ne poate duce către calificare. Am văzut mai multe meciuri ale celor de la Mioveni, este o echipă bine organizată, cu jucători valoroşi, iar ceea ce ne rămâne nouă de făcut este să ne revenim din punct de vedere fizic, pentru că jocul de la Saelele a fost unul foarte solicitant, şi să formăm, din nou, un grup puternic. Ne vom bate pentru a obţine calificarea, pentru că asta ar însemna, pentru noi, încununarea unei munci destul de grele”, a mai adăugat tehnicianul “lupilor”.

Fost echipier al celor de la CS Mioveni, actualul golgheter al petroliştilor, Sergiu Arnăutu, este de părere că şansele de calificare sunt împărţite în mod egal. “Întâlnim o echipă bună, de Liga a II-a, dar asta nu înseamnă că trebuie să intrăm pe teren şi să ne temem de ei. Şi noi avem jucători cu experienţă, aşa că nu cred că cei de la Mioveni sunt cu mult mai presus decât noi. Eu sunt de părere că şansele sunt egale, pentru că au şi ei minusurile lor, pe care sperăm să le speculăm”, a spus Arnăutu. “Ştim ce ne aşteaptă şi suntem pregătiţi pentru jocul de mâine. Sper, însă, să câştigăm în 90 de minute şi să nu ajungem la prelungiri sau penaltiuri, pentru că vineri avem un joc important în campionat”, a mai declarat atacantul “galben-albaştrilor”.

Despre meciul de mâine a vorbit şi unul dintre absenţii importanţi ai petroliştilor, Paul Antoche, cel care va rata confruntarea ca urmare a eliminării din partida de la Saelele. “Sunt puţin dezamăgit că nu pot juca în acest meci. Din păcate, am luat foarte uşor cel de-al doilea cartonaş galben, la Saelele, am lovit mingea din inerţie, dar aşa a gândit domnul arbitru…Sunt convins că băieţii sunt foarte motivaţi şi că vor avea o atitudine foarte bună, pentru că ne dorim calificare. La acest meci şansele sunt de 50%, nu văd mare diferenţă între ei şi noi, şi sper să ne calificăm şi să joc şi eu în turul următor”, a spus Paul Antoche.

“Lupii” au intrat, de astăzi, în cantonament, iar din lot nu va face parte, nici pentru acest joc, mijlocaşul Georgian Păun. De altfel, atât antrenorul Octavian Grigore, cât şi preşedintele Cristian Vlad, au ţinut să lămurească acest “caz”, ce a făcut ceva vâlvă în zilele ce au trecut.

Georgian Păun nu va fi în lot pentru că el are o problem cu atitudinea. Este o atitudine de automulţumire, iar la modul în care se pregăteşte el ne transmite că nu mai are nimic de învăţat, că stăpâneşte foarte bine tot cee ace înseamnă fotbalul… Are anumite probleme şi legate de partea fizică, pentru că, în afara unui surplus de greutate, are parametrii fizici sub nivelul pe care noi ni-l dorim. Are calităţi tehnice foarte bune, are un potential uriaş, dar problemele lui sunt, aşa cum am spus, legate de atitudine. Aici construim o echipă, un grup, şi nu facem rabat de la ceea ce înseamnă randament şi spirit de echipă”, a explicat antrenorul Octavian Grigore, cel care a fost completat de către Cristi Vlad. “Nu mi se pare în regulă ca un jucător, indiferent cum îl cheamă, să-şi exprime nemulţumirile pe siteurile de socializare sau pe alte canale online. Nu este în regulă faţă de club, faţă de colegii lui, faţă de toată lumea…Dacă avea nemulţumiri, Păun putea să vină să discute cu mine sau cu antrenorul. Vreau să reamintesc că, atunci când a venit la Petrolul, Păun a venit cu o suspendare de zece etape şi cu o amendă de plătit, pe care noi ne-am asumat-o şi l-am primit cu braţele deschise”, a spus Vlad. “Toate deciziile legate de lot, de stabilirea primului 11, sunt luate de către o singură persoană, antrenorul Octavian Grigore. Şi nu cred că există vreun antrenor în lumea asta care să nu vrea să folosească un jucător care ar da un randament foarte bun!”, a mai adăugat oficialul “galben-albaştrilor”.

Partida de mâine va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Cosmin Vatamanu (Bucureşti) şi Alexandru Midvichi (Bucureşti), observatori fiind delegaţi Florin Hîncu (Braşov) şi Adrian Matei (Berceni-Ilfov).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043