Luptă pentru baraj!

Cum, după rezultatele înregistrate în această etapă, promovarea directă a devenit o misiune imposibilă, Petrolul îşi face calculele doar pentru locul de baraj, pe care poate urca în cazul unei victorii în meciul de astăzi, de pe „Ilie Oană”, cu ACS Poli Timişoara. Partida va începe la ora 18.00.

Antepenultima etapă a eşalonului secund a adus lămuriri în ceea ce priveşte obiectivul Petrolului pe acest final de campionat. După ce Academica Clinceni s-a impus pe terenul lui Aerostar, iar Chindia a tranşat duelul cu Metaloglobus, „lupii” nu mai au cum să promoveze direct, rămânând, însă, să continue lupta pentru poziţia a treia, cea care duce la baraj.

Aflată la două puncte în spatele Universităţii Cluj, formaţia lui Gigi Mulţescu are mare nevoie de victorie în confruntarea cu ACS Poli Timişoara, ce se va disputa astăzi, pe „Ilie Oană”. Cu cele trei puncte puse în joc trecute în cont, „galben-albaştrii” vor urca pe trei şi vor pune, astfel, presiune pe „U”, clujenii urmând să evolueze mâine seară, pe teren propriu, în compania Snagovului.

Reveniţi vineri dimineaţă de la Timişoara, cu avionul, ploieştenii s-au pregătit normal în weekend, iar de ieri au intrat în cantonament, conform obiceiului. Din lot nu va face parte fundaşul central Lucian Cazan, suspendat după ce a acumulat patru cartonaşe galbene, iar o serie de jucători acuză probleme medicale, rămânând, astfel, de văzut în ce măsură tehnicianul petroliştilor se va baza pe un efectiv cât de cât complet.

De partea cealaltă, ACS Poli, echipă pregătită de către Valeriu Răchită, nu mai are vreun obiectiv pe acest final de campionat, timişorenii fiind deja retrogradaţi în cel de-al treilea eşalon.

Partida de astăzi va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Bogdan Dumitrache (Bucureşti) – Marian Truţă (Băbeni-Vâlcea) şi Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea). Arbitru de rezervă va fi Sergiu Anton (Bucureşti), iar ca observatori au fost delegaţi Laurenţiu Vărgatu (Brăila) şi Adrian Petre (Buzău).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043