Mai puțin fizic, mai mult tactic

A treia zi a cantonamentului de la Kartepe și, din nou, una cu două antrenamente. Intensitatea, din punct de vedere fizic, începe, însă, să scadă, iar jucătorii au, tot mai mult, ocazia să lucreze cu mingea.

Partea cea mai grea pentru un jucător, aceea de început a fiecărei perioadă de pregătiri, dedicată acumulărilor fizice, se apropie de final pentru petroliști. De mâine vor începe jocurile de verificare și, în consecință, și antrenamentele vor urma mai mult latura tactică, astfel încât Bebe Bărbulescu și Laurențiu Marinescu, oamenii din staff responsabili cu pregătirea fizică, redevin ceva mai populari printre jucători. „Eu pot să spun că am scăpat, am fost oricum popular, pentru că l-am lăsat pe Marin mai în față, l-am băgat la înaintare, cum se spune!”, a glumit Bărbulescu, cel care a tras concluziile acestei perioade.

„Băieții sunt ok, s-au pregătit și au trecut cu bine peste perioada cea mai grea. Am reușit să-i integrăm și pe cei care ni s-au alăturat pe parcurs și important este că nu există probleme de natură medicală”, a adăugat antrenorul petroliștilor. „Până acum am urmat planul pe care ni l-am făcut la începutul pregătirilor, am trecut prin toate etapele pe care le-am avut stabilite. De acum înainte se va lucra mai mult tactic, pentru că încep jocurile de pregătire, dar, evident, vom atinge, în paralel, componenta fizică, până aproape de începerea campionatului”, a conchis Bărbulescu (interviul integral poate fi urmărit pe FCP TV).

Mâine, primul meci

Prima partidă de verificare a verii se va disputa mâine, adversara echipei noastre fiind Dinamo-Auto Tiraspol (Republica Moldova). Întâlnirea se va disputa la Kartepe, de la ora 17.00, aceeași și în România.

Apoi, până la finalul stagiului din Turcia, echipa lui Nicolae Constantin va mai susține trei jocuri amicale, cu Beykoz 1908 S. K. D. (25 iunie, Turcia), Al Markhiya SC Doha (27 iunie, Qatar) și Al Shamal SC (30 iunie, Qatar).

Nicolae Constantin, interviu pentru o televiziune turcă

Prezența „lupilor” la Kartepe a stârnit interesul unei televiziuni locale, cea care și-a trimis o echipă de filmare la antrenamentul din această dimineață. Iar Nicolae Constantin a vorbit pentru IHA TV despre planurile de viitor ale echipei, despre condițiile de pregătire, dar și despre legăturile dintre fotbalul românesc și cel din Turcia.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826