Primul meci, prima victorie: 2-1 vs Dinamo-Auto Tiraspol!

Am început cu dreptul seria testelor, câștigând partida susținută, în această după-amiază, cu Dinamo-Auto Tiraspol. Scor final 2-1, golurile formației noastre fiind marcate de către Gabriel Tamaș (29) și Simon Măzărache (67).

 Petrolul și-a început, astăzi, seria meciurilor de pregătire din această vară, prima adversară fiind Dinamo-Auto Tiraspol. Un club care a trecut prin mari schimbări în ultima perioadă, acesta fiind și motivul pentru care, în cantonamentul din Turcia, prim-divizionara din Republica Moldova mizează, aproape în totalitate, pe jucători africani, proveniți din Gabon, Guineea și Nigeria. Iar adversarii noștri de astăzi au avut un start mai bun de partidă, reușind să deschidă scorul la jumătatea primei reprize, atunci când șutul deviat al lui Eric Josphin Bekale (22), de la circa 20 de metri, l-a păcălit pe Raul Avram!

„Lupii” au replicat repede și au restabilit echilibrul. Măzărache a ratat din poziție de singur cu portarul, dar, din cornerul ce a rezultat, TAMAȘ (29) a deviat, de la colțul scurt, mingea centrată, din dreapta, de către Bratu, experimentatul fundaș central făcându-și, astfel, debutul cu gol în tricoul „galben-albaștrilor”.

A urmat o mare ratare a lui Dragoș Gheorghe (34), iar prima repriză s-a încheiat nedecis, 1-1. La pauză, „lupii” au schimbat aproape în întregime distribuția, rămânând pe teren doar Bart Meijers și Simon Măzărache, cel care avea, de altfel, să și stabilească scorul final, în minutul 67, atunci când, cu o deviere din marginea careului de 6 metri, a fructificat centrarea trimisă, din stânga, de către Velisar.

O primă, victorie, așadar, venită într-un moment în care, evident, lucrurile sunt abia la început, Nicolae Constantin și staff-ul său căutând, în această perioadă, să asambleze angrenajul cu care Petrolul se va prezenta în Liga 1. Următorul test din Turcia este programat pentru sâmbătă, atunci când echipa noastră va întâlni formația turcă de eșalon inferior Beykoz 1908 S. K. D.

FC Petrolul – Dinamo-Auto Tiraspol 2-1 (1-1)

Marcatori: Tamaș (29), Măzărache (67)/Bekale (22).

FC Petrolul: Avram (46 Moroz) – Meijers, Tamaș (46 Olaru), Huja (46 Horj) – Borța (46 Pashov), Cebotaru (46 Seto), Jair (46 Dumitriu), Țicu (46 Velisar) – Bratu (46 Cioiu), Măzărache (70 Ivanovski), D. Gheorghe (46 Tucaliuc).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043