Marius Stan: „Suntem în discuții avansate cu Deac, Younes și Teixeira!”

Cu ocazia conferinței de presă de astăzi, președintele Marius Stan a ținut să lămurească situția jucătorilor Gabriel Deac, Hamza Younes și Filipe Teixeira, despre care s-a spus, în ultima perioadă, că ar fi în vizorul Petrolului Ploiești.

Oficialul „galben-albaștrilor” a confirmat negocierile cu cei trei fotbaliști,  așteaptând, acum, definitivarea acestora. „Aveam, la un moment dat, 21 de jucători în lot, dintre care 3 erau portari și 5 juniori! Acesta a fost motivul pentru care am accelerat, în această perioadă, procesul de completare a lotului. L-ați văzut, acum, pe Ștefan Blănaru, pot să vă spun și că Gabriel Deac este în pregătiri cu noi și va fi jucătorul nostru, dar mai trebuie să parafăm documentele și să le înregistrăm, așa că până atunci nu trebuie să ne pripim”, a spus Marius Stan.

Președintele petroliștilor a vorbit, apoi, și despre negocierile cu Hamza Younes și Filipe Teixeira, doi dintre jucătorii extrem de apreciați pentru trecutul lor pe „Ilie Oană”. „Nu am cum să neg, sunt discuții mai mult decât avansate cu Hamza Younes. El și-a reziliat contractul cu echipa din Grecia, iar acum sunt câteva detalii pe care avocatul clubului nostru și avocatul lui le discută. Sunt lucruri de amănunt, nu de fond! Sper să reușim să-l aducem alături de noi”, a recunoscut oficialul „lupilor”.

”Și cu Filipe Teixeira sunt discuții și așteptăm finalizarea lor. În primul rând, el va trebui să decidă dacă va mai continua activitatea sau nu! Dacă răspunsul va fi pozitiv, atunci, firesc, îl vom primi cu brațele deschise”, a precizat Marius Stan. „ Am mai fost în discuții și cu Claudiu Petrila, de la CFR Cluj, dar, din păcate, ultimul răspuns al celor de acolo a fost unul negativ. Oricum, sunt mulțumit de modul în care arată lotul nostru și afirm asta cu convingere. Într-un timp foarte scurt, eu spun că am alcătuit un efectiv echilibrat, experimentat, dar și cu câțiva tineri care promit cu adevărat! Așa încât, avem toate premisele necesare pentru obținerea punctelor, a victoriilor și, implicit, pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus”, a conchis Marius Stan.

În vârstă de 24 de ani, Gabriel Deac (mijlocaș bandă dreapta) a evoluat în ultimele sezoane la FC Voluntari, formație pentru care a adunat 89 de prezențe în primul eșalon.

La rândul său, Younes Hamza (33 ani) și-a încheiat conturile cu Aris Salonic, și ar putea reveni la Ploiești, aici unde este extrem de apreciat pentru evoluțiile sale din perioada 2012-2014, atunci când a reușit să marcheze de 37 de ori în cele 64 de prezențe ale sale în tricoul „galben-albastru”.

În fine, Filipe Teixeira (38 ani) a terminat, la finalul stagiunii trecute, angajamentul cu FCSB, iar de atunci nu a mai dat curs vreunei oferte. Teixeira a mai jucat pentru FC Petrolul între 2013-2015, bifând 69 de apariții și 17 goluri pentru „găzari”.

Lămuriri în cazul Mihai Velisar

Marius Stan a explicat și situația lui Mihai Velisar, jucător împrumutat de către FC Petrolul la Gaz Metan Mediaș, acolo unde a avut evoluții apreciate, ce l-au propulsat în lotul naționalei „U21”.

„La momentul la care am venit aici, Velisar era un fost jucător al Petrolului, dar împrumutat la Buzău, în Liga a 3-a, acolo unde a jucat și nu a jucat! Astfel, nici datele culese de la Buzău nu au dus la concluzia că el trebuia oprit în lot, cu atât mai mult cu cât, în efectivul pe care îl constituiam, era clar că pe poziția de fundaș stânga urmau să fie jucători <<under>>, Țicu și Manolache, ambii componenți ai loturilor naționale. Velisar risca, astfel, să nu joace deloc la noi, iar impresarul său, Bogdan Apostu, ne-a rugat să-l lăsăm să meargă împrumut la Gaz Metan Mediaș. Evident, am zis da! Era șansa lui să joace acolo, fiind și eligibil pentru Liga 1, a profitat de ea, a evoluat foarte bine, a ajuns la lotul de tineret și sper să ajungă mult, mult mai mare! Iar noi, pe lângă cei 15.000 de euro trecuți în contract în cazul unui transfer definitiv, avem și un procent dintr-o viitoare vânzare, de 15%, dar nu mai puțin de 50.000 euro! Încă o dată, îl felicit pe Mihai, a fost șansa lui și a profitat! Dacă rămânea aici, nu avea oportunitatea să joace foarte mult și i se putea termina cariera!”, a precizat Marius Stan.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043