Chindia Târgoviște vs FC Petrolul Ploiești

Chindia Târgoviște vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Chindia şi Petrolul s-au anulat reciproc, într-un meci care, din punct de vedere al spectacolului oferit de către cele două combatante, nu s-a ridicat la nivelul poziţiilor din clasament. A fost un 0-0 care nu schimbă nimic în lupta pentru promovare, ploieştenii având, acum, de partea lor avantajul rezultatelor directe, la o eventuală egalitate de puncte cu târgoviştenii.

Aşteptările au fost mari înaintea jocului de lângă Turnul Chindiei, de aici, poate, şi faptul că, la final, rezultatul de egalitate a fost privit, în ambele tabere, mai degrabă ca un semi-eşec. Chindia şi Petrolul au părut că se tem una de alta, şi-au făcut temele în primul rând pentru defensivă, iar în preajma celor două porţi s-a ajuns destul de greu, ocaziile clare de gol fiind foarte puţine.

Gazdele au avut prima şansă de gol, un şut al lui Cherchez (16), expediat din marginea careului, la care Lungu a avut răspunsul potrivit, respingând salvator, după care Petrolul a pus stăpânire pe centrul terenului şi a controlat ostilităţile. „Lupii” au avut posesia, au ţinut jocul departe de propria poarta, i-au neutralizat pe oamenii importanţi ai gazdelor, Cherchez, Florea sau Liviu Mihai, dar, din păcate, n-au reuşit să ameninţe buturile lui Aioani, tânărul portar al Chindiei fiind pus arareori sub presiune.

Cea mai mare ocazie de gol a „galben-albaştrilor” s-a consemnat cu zece minute înainte de final, atunci când Nini Popescu a şutat, dintr-o poziţie bună, pe direcţia lui Aioani, în rest petroliştilor lipsindu-le, parcă, liniştea necesară pentru a limpezi ofensiva şi a putea forţa obţinerea tuturor celor trei puncte.

Într-o atmosferă dominată de cei 1000 de suporteri veniţi de la Ploieşti, s-a terminat, până la urmă, 0-0, o remiză în urma căreia Chindia şi Petrolul rămân în afara zonei în care se distribuie biletele pentru Liga I, însă lupta pentru promovare, cu cinci echipe întinse pe lungimea a cinci puncte, este, în continuare, cât se poate de deschisă.

În etapa viitoare, FC Petrolul va juca pe „Ilie Oană”, cu ACS Energeticianul, partidă programată să se desfăşoare marţi, 19 martie, de la ora 19.30.

Chindia Târgovişte – FC Petrolul 0-0

Chindia: Aioani – Martac, Leca, Şandru, Panait – Şerban (72 Dumitraşcu), L. Mihai (83 Raţă), Novac, Neguţ – Florea, Cherchez (72 Mihaiu). Antrenor: Viorel Moldovan.

FC Petrolul: Lungu – Borţa, Sarris, Cazan, Ţigănaşu – Buşca (cpt), Puşcaş – Rusu (81 Arnăutu), Malakyan (57 Nini Popescu), Saim Tudor – Moldoveanu. Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

Au arbitrat: Iulian Dima (Bucureşti) – Gabriel Stroe (Piteşti) şi Marius Marchidanu (Brăila).

Arbitru de rezervă: Omar Cristian Dumitrică (Craiova).

Observatori: Lucian Măiereanu (Braşov) şi Adrian Petre (Buzău).

Detalii

Dată Oră League Sezon
10/03/2019 15:00 Liga 2 2018-2019

Teren

Stadionul "Eugen Popescu", Târgoviște
Strada Justiției 3, Târgoviște 137395, Romania

Rezultate

ClubScor final
AFC Chindia Târgoviște0
FC Petrolul Ploiești0

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826