CSM Reșița vs FC Petrolul Ploiești

CSM Reșița vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

„Lupii” și-au întrerupt seria victoriilor la Reșița, acolo unde au terminat la egalitate, 1-1, într-un meci în care s-au aflat în avantaj după primele 45 de minute. Reușita petroliștilor a fost semnată de către Laurențiu Marinescu (25), în vreme ce pentru amfitrioni a punctat Cristian Danci (62).

Venind după trei victorii consecutive în campionat, Petrolul a mers la Reșița cu moralul la cote maxime, dar a avut nevoie de un start de meci cu ceva emoții pentru a trece, mai apoi, la turația normală.

Pe un teren greu, aproape desfundat, CSM-ul a început mai bine și a avut prima mare șansă să deschidă scorul, atunci când Daniel Ene (5) a pătruns pe stânga și a centrat în „buza” porții, de unde Călin Cristea a reluat peste transversală! Un minut mai târziu, Ene a pus indigoul peste acțiunea precedentă, dar nici de această dată nu a găsit vreun coechipier care să reia în plasă!

Odată trecut forcingul de început al amfitrionilor, raportul de forțe a început să se inverseze tot mai evident, iar „1upii” au pus stăpânire pe centrul terenului și au împins jocul din ce în ce mai aproape de buturile lui Zimmermann, ex-petrolistul scăpând cu fața curată la ocaziile lui Bărboianu (16 – șut din lateral dreapta, la colțul scurt, în plasa laterală), Blănaru (21 – șut de la 14 metri, peste transversală) și Olaru (23 – „cap” de la 5-6 metri, lateral drepta, pe lângă bară). Momente ce au anunțat, practic, deschiderea de scor, pentru că MARINESCU (25) a profitat de o bâlbâială a devensivei adverse, a recuperat un balon în centrul careului și a trimis în plasă, cu toată opoziția disperată a lui Zimmermann: 0-1!

Golul „căpitanului” n-a venit, însă, și cu o continuare a jocului la fel de consistentă, care să le asigure elevilor lui Flavius Stoican desprinderea pe tabela de marcaj, așa încât, după pauză, Reșița s-a întors de la cabine cu intenții tot mai ofensive. Iar „lupilor” le-a trecut glonțul pe la ureche după un corner de pe dreapta, la care Vasiu (54), complet nemarcat în marginea careului mic, a reluat, cu capul, exact pe direcția lui Avram!

Nici zece minute mai târziu, egalitatea avea să se restabilească, pentru că Danci (62) l-a surprins pe Avram cu un șut expediat dintr-un unghi închis, lateral dreapta, la colțul scurt, așa încât petroliștii au fost nevoiți să o ia de la capăt, în tentativa de a obține toate punctele puse în joc. Flavius Stoican a făcut trei modificări cu intenții evident ofensive, trimițându-i pe teren, rând pe rând, pe Deac, Gavrilă și Bratu, iar ocaziile au reapărut la poarta lui Zimmermann, dar Olaru (78) a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție favorabilă, iar Marinescu (81) a înălțat balonul, din 16 metri, peste transversală. Și amfitrionii au avut șansele lor, la șutul lui Stănescu (83), ce a trecut, de puțin, pe lângă butul din stânga lui Avram, și, din nou, după o fază fixă, un corner de pe dreapta la capătul căruia Cioabă (87) a reluat, din șase metri, alături de poartă.

S-a terminat, până la urmă, 1-1, un rezultat echitabil după modul în care au curs ostilitățile, dar care are darul să oprească, pentru moment, seria invincibilă a „galben-albaștrilor”. Una care, sperăm noi, se va relua în această săptămână, începând cu meciul de astăzi, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

 CSM Reșița – FC Petrolul Ploiești 1-1 (0-1)

Marcatori: Danci (62)/Marinescu (25).

CSM: Zimmermann – Acka, Ehman, Vasiu, Vădrariu – C. Cristea (cpt), Danci (79 Cioabă) – Săulescu (24 R. Stănescu), Poiană, Dat (79 Răducan) – D. Ene. Antrenor: Leontin Doană.

FC Petrolul: Avram- Bărboianu, Olaru, Sîrghi, Manolache – Cioinac, Meza Colli (73 Gavrilă) – Blănaru (68 Deac), Marinescu (cpt), I. Stoica (79 Bratu) – Younes. Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: George Cătălin Găman – Dragoș Mihai Iliescu și Cristian Daniel Ilinca.

Arbitru  de rezervă: Claudiu Gaitin.

Observatori: Dumitru Paraschiv și Gheorghe Moise.

Detalii

Dată Oră League Sezon
09/11/2019 11:00 Liga 2 2019-2020

Teren

Stadion Reșița
Reșița, Caraș-Severin, 320066, România

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
CSM Reșița011
FC Petrolul Ploiești101

FC Petrolul Ploiești

12Raul Avram Portari
15Alberto Olaru Fundași
19Mario-George Bratu 11 Mijlocași
30Antoniu Ștefăniță Manolache Fundași

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Politehnica Iași (On time)

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Clasament

LocClubMPct
11430
21426
31426
41424
51424