Mesaj clar la început de nou drum: „Trebuie să fim uniți!”

„Lupii” își încheie, astăzi, vacanța, demarând pregătirile pentru viitorul sezon competițional. Înainte de primul antrenament al verii, președintele Costel Lazăr, noul director sportiv, Claudiu Tudor, și noul antrenor principal al echipei nostre, Nicolae Constantin, au vorbit despre perioada care urmează și despre așteptările pe care le au de la următorul campionat.

„Ne aflăm în fața unui nou început, cu un staff tehnic nou și, așa cum deja se știe, cu un lot de jucători remaniat într-o bună măsură. Ceea ce încercăm noi este să-i asigurăm staffului toate condițiile și un lot valoros, cu care să poată fi abordată, într-o primă fază, calificarea în play-off, dacă, evident, se va juca în același sistem și în sezonul viitor, și, mai apoi, promovarea în primul eșalon. Sper să nu se mai repete ghinioanele din campionatul trecut, sper că toată lumea a avut de învățat din ceea ce s-a întâmplat în sezoanele precedente și, printr-o colaborare foarte strânsă între conducerea tehnică, cea administrativă și lotul de jucători, sunt convins că ne vom atinge obiectivele”, a precizat președintele Costel Lazăr.

La rândul său, revenit la echipa la care a debutat în fotbal și la care și-a și încheiat activitatea de jucător, Claudiu Tudor a spus că primul său obiectiv va fi acela de a face o adevărată familie în vestiarul „lupilor”. „Sunt foarte bucuros că m-am întors la Petrolul. Am venit, bineînțeles, cu inima deschisă, vreau să pun umărul și să ajut echipa să ajungă acolo unde îi este locul. Am discutat și cu o parte dintre jucătorii rămași, mi-au confirmat că, în anii precedenți, nu au reușit să creeze acel liant, să fie uniți în vestiar, și sper ca, împreună cu Nae, pentru că ambii știm ce înseamnă acest club, să putem alcătui o familie aici”, a spus Tudor.

Foto: Cristi Stavri

Și mesajul lui Nicolae Constantin a fost unul cât se poate de clar. „Le mulțumesc celor din conducere și suporterilor pentru că au avut încredere în mine și că mi-au încredințat această onoare, aceea de a conduce Petrolul în noul sezon. Pentru mine obiectivul este promovarea și atât! Am venit cu mare încredere și sunt sigur că vom trage cu toții la aceeași căruță și că vom ajunge acolo unde ne dorim”, a mărturisit Nicolae Constantin, noul antrenor al „lupilor” vorbind și despre efectivul de jucători cu care va porni la drum. „Este un început mai greu, dar, din fericire pentru mine, mă bazez pe mulți jucători la start. O mare parte sunt dintre cei vechi și ei știu, deja, ce înseamnă Petrolul, așa că, din punctul acesta de vedere, pot să spun că sunt ok. E clar că ne mai dorim întăriri, dar vrem să aducem jucători peste ce avem noi în acest moment”, a continuat Constantin. „Pare un campionat interesant și ar trebui să fie dificil de promovat. Dar, ținând cont de ce se scrie în presă și de problemele pe care le au multe echipe, poate să fie un an foarte greu sau, poate, un culoar foarte bun către primul eșalon! Încă sunt destul de multe necunoscute și rămâne să vedem ce ne va rezerva viitorul din punctul acesta de vedere”, a concluzionat Nae Constantin.

De la ora 18.00, pe „Ilie Oană”, se va desfășura primul antrenament al verii, informațiile despre lotul prezent la reunire urmând să le aveți, aici, după încheierea ședinței de pregătire.

Mai jos, înregistrarea integrală a conferinței de presă de astăzi.

 

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AFC Hermannstadt

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3817
4915
5913