Nu reușim să spargem gheața/ Miculescu vs Petrolul 2-0!

Rămânem fără puncte și gol marcat și după cea de-a doua confruntare din Superliga. 0-2 la Arad, într-un meci în care UTA a fost, în primul rând, mult mai pragmatică, iar „dubla” tânărului David Miculescu (11, 69) a decis soarta învingătoarei.

Petrolul a mers cu speranțe mari la Arad, dar, din păcate, meciul n-a început deloc bine pentru „lupi”. La prima șarjă serioasă a gazdelor, Cioiu, repliat în preajma propriului careu după un corner al formației noastre, a pasat cu capul către Avram, portarul „găzarilor” a încercat să evite corneul și a degajat, din alunecare, exact până la Miculescu (11), iar tânărul mijlocaș al gazdelor l-a taxat cu un șut expediat de la 14 metri, la colțul scurt!

Replica a venit repede, dar Dumitriu (13), liber în mijlocul careului după un assist perfect al lui Țicu, nu a găsit ținta și a înălțat balonul peste transversală! Imediat, Miculescu să fie aproape de „dublă”, cu o lovitură de cap, la care Avram a avut răspuns și a deturnat în corner! Jocul a continuat într-un ritm alert, Petrolul a echilibrat și a căutat egalarea, dar Huja (20) n-a profitat de o centrare de pe dreapta a lui Cioiu și a ratat o reluare decisivă, iar Pashov (22) a trimis, cu capul, peste poartă, după o nouă pasă excelentă a lui Vali Țicu!

Nae Constantin a venit cu o dublă schimbare în startul părții secunde, Cebotaru și Borța înlocuindu-i pe Dumitriu și Pashov, dar, în ciuda unei posesii mai bune și a unei dominări teritoriale, „lupii” n-au reușit să se apropie periculos de buturile apărate de către Iacob. UTA s-a mulțumit să se apere, iar totul a devenit mai simplu pentru arădeni după ce Miculescu (69) a majorat diferența, arădeanul „croșetând” nestingherit în marginea careului de 16 metri, înainte să plaseze balonul, din zonă centrală, în colțul din stânga lui Avram!

La 2-0 zarurile erau, practic, aruncate, pentru că pe final „găzarii” n-au avut forța să reechilibreze balanța, ba chiar s-au expus la contraatacurile tot mai tăioase ale gazdelor. Nu s-a mai înscris și rămânem, astfel, cu zero în clasament după două meciuri în care n-am jucat neapărat rău, cât mai degrabă am plătit tribut greșelilor individuale.

Duminică ne întoarcem pe „Ilie Oană”, pentru meciul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ce va începe la 18.30, meci în care trebuie să spargem gheața în acest campionat!

Foto: www.sportpictures.eu

UTA Arad – FC Petrolul 2-0 (1-0)

Marcatori: Miculescu (11, 69);

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico Da Silva, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini – Ubbink (87 Matei), Miculescu (79 Șteau), Otele (79 Stahl) – Keseru (79 Ademi). Antrenor: Ilie Poenaru.

FC Petrolul: Avram – Meijers, Tamaș, Huja (82 Tucaliuc) – Pashov (46 Borța), Dumitriu (46 Cebotaru), Jair, Țicu (cpt) – Cioiu (82 Bratu), Ivanovski, Grozav (65 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.

Au arbitrat: Iulian Dima – Mihai Marica și Ciprian Florin Danșa.

VAR: Rareș Vidican.

AVAR: Alexandru Cerei.

Observatori: Romolus Gabor și Marian Mircea Salomir.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043