Obiectiv îndeplinit: Petrolul merge în optimile Cupei României

FC Petrolul își continuă parcursul în Cupa României, după o victorie obținută pe terenul formației de eșalon trei ACS Industria Galda. „Lupii” s-au impus la limită, scor 1-0, cu un gol marcat de către Hamza Younes, și merg, astfel, în optimile de finală ale competiției.

Traversând o perioadă nu tocmai fericită din punctul de vedere al evoluțiilor din ultimele etape, formația lui Flavius Stoican a avut de înfruntat, la Galda, dorința gazdelor de a demonstra că se pot ridica la nivelul unui adversar mult mai galonat. A rezultat un meci destul de complicat, s-ar putea spune, pe care petroliștii l-au câștigat la limită, așa încât, după cele 90 de minute, au putut privi partea plină a paharului: calificarea, după o pauză de patru ani, în optimile de finală ale Cupei României!

Pe micuța arenă din Galda de Jos, meciul a început cu o primă situție trecută în dreptul „lupilor”, un șut al lui Hamza Younes (6), din interiorul careului, ce a ocolit de puțin poartă, urmată, însă, de o ocazie uriașă a amfitrionilor, „bomba” lui Costea (10), expediată de la 25 de metri, întâlnind bara transversală a porții apărate de către Avram!

Echilibrul pe tabelă s-a menținut până la capătul primei jumătăți de oră, iar YOUNES (32), aflat la prima sa prezență ca titular după revenirea la Petrolul, avea să facă diferența, găsind drumul spre plasa porții adverse cu un șut plasat, trimis de la 16 metri, în stânga lui Suciu.

Reușită ce avea să rămână, până la urmă, unică, pentru că, până la final, „lupii” n-au putut să se desprindă și să scape de emoții, chiar dacă ocazii au mai fost. Bratu (38 – lovitură liberă bătută, din colțul din dreapta al careului mare, direct pe poartă, la care Suciu a reușit să respingă), Cioinac (54 – reluare cu capul, de lângă bara din dreapta, pe lângă colțul scurt), Younes (66 – rămas singur doar cu portarul, a trimis peste transversală, după ce mingea i-a sărit dintr-un smoc de iarbă) sau Ștefănescu (79 – reluare spre poartă, din 7-8 metri, mingea fiind respinsă în corner de către Suciu) au irosit șansa unei victorii mult mai clare.

A rămas, astfel, 1-0, suficient pentru o calificare într-o fază în care Petrolul poate întâlni o grupare de prim eșalon. Până atunci, pentru trupa lui Flavius Stoican urmează un examen extrem de dificil în campionat, marți, de la ora 17.45, urmând să primească, pe „Ilie Oană”, vizita lui CS Mioveni.

ACS Industria Galda – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-1)

Marcator: Hamza Younes (32).

ACS Industria: Suciu – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Circov – Truță, Lupșan (cpt) (65 Adam), Costea, Gergely – Goronea (73 Lăcătuș), Cioară (65 Mureșan). Antrenor: Ion Ilie.

FC Petrolul: Avram (cpt) – Olaru, Racu (11 Blănaru, 71 Arnăutu), Sîrghi, Țicu – Meza Colli, Cioinac – Saim Tudor (78 Ștefănescu), Bratu, Zaharia – Younes. Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Constantin Olaru (Rm. Vâlcea) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni-Vâlcea).

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Universitatea Craiova

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12758
22849
32748
42742
52741