Parcurs de metronom: victorie și la Miercurea Ciuc!

Petrolul își continuă mersul de metronom, bifând cea de-a treia victorie consecutivă. Echipa lui Viorel Moldovan a câștigat în deplasarea de la Miercurea Ciuc, scor 2-1, și a urcat, astfel, pe podiumul eșalonului secund.

Ca să nu riște, cumva, să intre în jocul adversarului, așa cum avertiza, înaintea partidei, Viorel Moldovan că nu trebuie să se întâmple, „lupii” aveau nevoie de un gol rapid în deplasarea de la Miercurea Ciuc, una ce se anunța, de altfel, cât se poate de dificilă. Și socotelile s-au potrivit, pentru că, după nici trei minute de la primul fluier al centralului, Balint l-a depășit în sprint pe Intzidis, fundașul central grec a comis un fault de penalti, iar Vajushi a înscris de la punctul cu var!

Continuarea n-a fost chiar simplă, pentru că ciucanii au căutat o replică rapidă, prin care să restabilească echilibrul, dar defensiva ploieșteană s-a descurcat admirabil în fața tentativelor ofensive ale gazdelor. Ceva emoții a dat Meszaros (23), cu un șut de la 18 metri ce a ocolit, de puțin butul, din stânga lui Avram, după care „lupii” au „mușcat” încă o dată pe contraatac, același Armando Vajushi (33) majorând diferența după ce a propulsat balonul, din marginea careului mare, în vinclul din dreapta lui Rybansky.

La reluare, petroliștii au părut să reducă din turație, lucru pe care harghitenii l-au speculat prompt, atunci când Bauza (58) a rămas cu mingea la picior, după o lovitură liberă de pe dreapta, și a găsit, de la 14 metri, culoarul ideal către plasa porții lui Avram!

Meciul s-a aprins, Csikszereda a prins tot mai mult curaj, iar lucrurile păreau să se complice, după ce Balint a văzut două „galbene” și, implicit, cartonașul roșu, atunci când mai erau aproape 20 de minute de joc. Imediat, însă, echilibrul numeric s-a restabilit, pentru că Norbert Janos a fost și el trimis la cabine, după o intrare extrem de riscantă asupra lui Avram, iar finalul n-a mai adus vreo modificare a tabelei de marcaj, „lupii” având maturitatea necesară pentru a gestiona avantajul.

Cu această victorie, trupa lui Moldovan ajunge pe poziția a treia în clasamentul la zi al eșalonului secund, adunând nouă puncte, cu unul mai puțin decât cele două formații din față, U Craiova și Rapid. În etapa viitoare, Petrolul va juca, sâmbătă, de la ora 18.45, pe „Ilie Oană”, cu Dunărea Călărași.

Foto: Răzvan Păsărică

AFK Csikszereda – FC Petrolul Ploiești 1-2 (0-2)

Marcatori: Bauza (58)/Vajushi (3 – pen., 33)

AFK Csikszereda: Rybansky – Tackacs, Intzidis, Apro, Palmeș (62 Janos Norbert) – E. Gonzalez, L. Bara (84 T. Suciu) – Botorok (46 Rotar), Bauza (84 Pinter), Marrone – Meszaros (46 Kalman). Antrenor: Valentin Suciu.

FC Petrolul: Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu – Nir Lax (64 Salifu) – Bratu (46 Constantinescu), Ekollo (88 Răuță), Roige (cpt) (76 Buhăescu), Vajushi (88 Botic) – Balint. Antrenor: Viorel Moldovan.

Au arbitrat: Marius Nechita Chiorean (Cluj) – Stelian Slabu (Brașov) și Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare).

Arbitru de rezervă: Ionuț Constantinescu (Galați).

Observatori: Petre Radu (București) și Ionel Nicolae Brîndușă (Călărași).

Cartonaș roșu: Janos Norbert (73)/Balint (72).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826