Petrolul a câştigat lejer confruntarea cu ACS Regal Club Ferdinand I Bucureşti

Aşa cum era de aşteptat, Petrolul a câştigat lejer confruntarea cu ACS Regal Club Ferdinand I Bucureşti, contând pentru turul întâi al fazei naţionale a Cupei României. Având în faţă un oponent cu o medie de vârstă extrem de scăzută, “lupii” au făcut, până la urmă, un antrenament util, impunându-se, la capătul celor 90 de minute, cu scorul de 8-1 (3-1).

Evident, lucrurile au fost uşor de anticipat încă din startul confruntării, singura necunoscută fiind aceea a diferenţei de scor, nu şi a învingătoarei.

Ploieştenii au deschis scorul repede, atunci când Lambru (6), bine lansat în adâncime de Cl. Tudor, a plasat balonul pe lângă portarul advers, după care s-au scurs 30 de minute fără gol, dar cu multe ratări trecute în dreptul oaspetilor, printre care şi o bară a lui Dragoş Gheorghe.

Până la urmă, Arnăutu (34) a majorat diferenţa, cu un şut trimis, de la 13-14 metri, lateral stânga, la colţul scurt, iar Puchea (44), cu un lob frumos expediat din marginea suprafeţei de pedeapsă, a dus scorul la 3-0. În prelungirile primei părţi, puştii pregătiţi de către Florin Răducioiu au gustat din bucuria golului, Blănuţă (40+2) învingându-l pe Bolboaşă cu un şut din interiorul careului.

După reluare, jocul a continuat să curgă spre poarta bucureştenilor, iar Lambru (51 – reluare simplă, după o pasă a lui Puchea) şi D. Gheorghe (57 – “formalitate” după o pasă a lui Arnăutu) au punctat de încă două ori.

Arnăutu (78 – reluare cu capul, după o minge ricoşată, din bară, la un şut al lui Păun) a făcut “dubla”, apoi Păun (86 – a trimis în plasă o minge respinsă de portar, după un “cap” al lui Arnăutu) şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, una închisă, în ultimul minut, de către Ciocâlteu (90 – reluare din faţa porţii, după o centrare venită de la Olaru).

S-a terminat, astfel, 8-1, iar Petrolul face pasul în turul doi al fazei naţionale, programat să se desfăşoare pe data de 23 august.

Până atunci, elevii lui Octavian Grigore îşi reiau jocurile de pregătire, iar sâmbătă, de la ora 11.00, vor juca, în deplasare, cu formaţia dâmboviţeană FC Aninoasa.
………………………………………………………………………
ACS Regal Club Ferdinand I Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 1-8 (1-3)

Marcatori: Lambru (6, 51), Arnăutu (34, 78), Puchea (44), D. Gheorghe (57), Păun (86), Ciocâlteu (90)/Blănuţă (45+2).

ACS Regal: Achiriloaei – Culda (12 Chilili), Drăguşin (cpt), Babaua, Florică – Gogan, R. Ion (57 Toader) – Bomoywa, Enache (45 Perianu), Ghiţă – Blănuţă. Antrenor: Florin Răducioiu.

Petrolul: Bolboaşă – Olaru, Antoche, Chiriţă (53 Prunescu), Velisar – Chindriş – Lambru, Cl. Tudor (cpt) (73 Păun), D. Gheorghe (69 Ciocâlteu) – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043