Petrolul – Concordia Chiajna 1-0/Lideri fără rivali!

13 victorii din 14 posibile și 9 puncte distanță, la acest moment, față de următoarele clasate! Acestea sunt concluziile meciului cu Concordia Chiajna, încheiat cu succesul la limită al echipei noastre, 1-0, grație golului marcat de către Senad Jarovic (81).

Cele mai bune defensive ale sezonului din Liga 2 s-au ciocnit, aseară, pe „Ilie Oană”. Și, parcă logic, întâlnirea primelor clasate nu s-a lăsat cu „artificii”, ci cu un duel aspru, în care, evident, spectacolul a rămas pe planul doi, incomparabil mai importante fiind punctele puse în joc. Iar Petrolul le-a obținut pe toate cele trei, cu golul din final al lui Jarovic, echipa noastră bifând o victorie imensă, ce-i asigură nu doar accederea matematică în faza play-off, cu cinci etape înainte de sfârșitul sezonului regular, ci și un drum din ce în ce mai drept către primul eșalon!

Debutul confruntării a stat, așa cum era de așteptat, sub semnul echilibrului. Vajushi (18) și Pîrvulescu (31) au avut primele ocazii ale meciului, dar tânărul portar Aldescu a fost inspirat și a reușit să se opună de fiecare dată, iar repriza s-a încheiat cu faze „încinse” în ambele careuri, la ultima dintre ele Meijers și Voicu ciocnindu-se violent! Chiajna a fost mai periculoasă în debutul părții secunde, atunci când a avut și cea mai importantă oportunitate de a înscrie, la o deviere, din marginea careului mic, a lui Llullaku (51), la care, însă, Avram a fost providențial și a intervenit salvator. Jocul părea, apoi, să se îndrepte către un rezultat „alb”, dar Nae Constantin a mutat, încă o dată, inspirat. L-a înlocuit pe golgheterul Sory Diarra cu Senad Jarovic, iar atacantul germano-bosniac a fost cel care, cu o execuție caracteristică, a decis soarta meciului. Un corner bătut bine, de pe stânga, de către Silviu Pană, la care JAROVIC (81) a câștigat duelul aerian cu defensiva ilfoveană și, cu o lovitură de cap, a trimis balonul în plasa porții apărate de către Aldescu: 1-0!

Așa s-a scris istoria unui meci al cărui deznodământ a reconfirmat ierarhia la zi a eșalonului secund. „Lupii” par să nu aibă rivali, se detașează, etapă după etapă și își continuă, netulburați, drumul către primul eșalon. Urmează încă două meciuri de calibrul celui de aseară, la Mediaș, cu AFC Hermannstadt (vineri, 26 noiembrie, ora 17.30) și, pe „Ilie Oană”, cu Universitatea Cluj (marți, 7 decembrie, ora 17.00), finalul lui 2021 putându-ne oferi, deja, o imagine clară în ceea ce privește lupta pentru promovare.

*Ducând mai departe un obicei pe care l-a instituit pe parcursul acestui sezon, misiunea de a da lovitura de start în întâlnirea contra Concordiei i-a revenit unui fost jucător emblematic al Petrolului. Astfel, de această dată s-a aflat în această postură Decu Crângașu, cel care, între anii 1969 și 1986, a evoluat pentru „găzari” în 161 de partide în primul eșalon, marcând de 18 ori!

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna 1-0 (0-0)

Marcator: Senad Jarovic (81).

Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Seto (71 S. Pană), Cebotaru – Bratu (85 Constantinescu), Tucaliuc (46 Măzărache), Vajushi (85 Chindriș) – Diarra (64 Jarovic). Antrenor: Nicolae Constantin.

Concordia: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt), Cherecheș – Codrea, Biceanu (84 N. Popescu) – Fl. Sandu (46 Dușmanu), V. Lazăr (46 Anghelina), Voicu (79 Deac) – Llullaku (79 Younes). Antrenor: Claudiu Niculescu.

Au arbitrat: Cătălin Popa (Pitești) – Marius Badea (Rm. Vâlcea) și Ionuș Erchian (Medgidia).

Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe).

Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826