Petrolul – Rapid 2-0/Răbufnirea pe care o așteptam!

Petrolul a reușit să regăsească gustul victoriei, în derbiul disputat, în acestă seară, pe „Ilie Oană”, cu Rapid București. „Lupii” s-au impus cu 2-0, după golurile marcate de către Buhăescu (6) și Botic (90+1)

Pe „Ilie Oană” s-au aflat față în față două echipe cu mare „foame” de puncte, Petrolul și Rapid fiind, practic, obligate să câștige pentru a nu pierde contactul cu zona superioară a clasamentului. Miza era, astfel, mare, iar „lupii” au fost cei care au părut să facă față cel mai bine presiunii, reușind să găsească repede drumul spre gol. Constantinescu a centrat, de pe dreapta, în zona opusă a careului advers, Saim a recentrat în fața porții, de unde BUHĂESCU (7), venit din spate, fără marcaj, a reluat, de la 6 metri, sub transversală, deschizând, astfel, scorul!

Trupa lui Moldovan a încercat, mai apoi, să aplice lecția pragmatismului, și i-a ieșit până la pauză, după o primă repriză în care ambele echipe au fost aproape de gol. Rapidiștii au fost periculoși la fazele fixe, Kitanov respingând, de lângă bară, la devierea lui Dandea (22), iar Crișan (31) ratând, cu o reluare de cap, din marginea careului mic, pentru ca, la cealaltă poartă, Drăghia să se evidențieze la șuturile periculoase trimise de către Roige (13) și Saim Tudor (29).

Parte a doua a fost, mai degrabă, una a suferinței. Atât în joc, pentru că precipitarea a caracterizat prestația ambelor combatante, cât și pentru cele trei puncte, petroliștii luptând din greu pentru o victorie absolut necesară! Pe care, în cele din urmă, și-au securizat-o după reușita frumoasă, din prelungiri, a lui Manuel Botic (90+1/șut de la 14 metri, fără preluare, în stânga lui Drăghia), luând, astfel, o gură mare de oxigen, într-un moment în care lupta pentru accederea în primele șase pare mai încinsă ca niciodată.

Astfel, cu primul succes obținut, la Ploiești, în fața Rapidului, după 20 de ani, precedenta victorie datând din aprilie 2000, Petrolul ajunge la cota 17 în clasament și ține aproape de zona de play-off. Urmează, acum, o nouă pauză pentru „lupi”, cei care vor juca următorul meci de campionat pe 18 noiembrie, tot pe „Ilie Oană”, cu Aerostar Bacău (ora 19.00).

Foto: Cristi Stavri.

FC Petrolul Ploiești – Rapid București 2-0 (1-0)

Marcatori: Buhăescu (6), Botic (90+1).

FC Petrolul: Kitanov – Olaru (88 Răuță), Meijers, Huja, Țicu – Salifu (79 Ekollo) – Constantinescu (55 Enache), Lax (88 Botic), Roige (cpt), Saim Tudor (79 Diarra)- Buhăescu. Antrenor: Viorel Moldovan.

Rapid: Drăghia – Voicu (cpt), Dandea, Crișan (83 D. Benzar), Finica – Jorza, R. Lazăr (46 Drăghiceanu), Pănoiu – Sefer, Bălan (99 Pop), Hlistei. Antrenor: Mihai Iosif.

Au arbitrat: Andrei Antonie (București) – Mihăiță Necula (București) și Cosmin Vatamanu (București).

Arbitru de rezervă: Valentin Porumbel (Oltenița).

Observatori: Mircea Bucur (Tg. Mureș) și Constantin Gheorghe (Suceava).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AFC Hermannstadt

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3817
4915
5913