Deplasare la Piatra Neamț în Cupa României!

La sediul Federației Române de Fotbal s-a desfășurat, astăzi, tragerea la sorți a partidelor contând pentru „16”-imile de finală ale Cupei României. FC Petrolul Ploiești va evolua, în această fază a competiției, pe terenul formației de eșalon trei Ceahlăul Piatra Neamț!

Făcând parte din prima urnă valorică, ca urmare a faptului că, în stagiunea precedentă, a atins sferturile de finală ale competiției, Petrolul a evitat, la tragerea la sorți, formațiile din primele două eșaloane prezente în urna a doua! Astfel, „lupii” vor avea ca adversară o reprezentantă a Ligii 3, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, partida urmând să se dispute, conform regulamentului competițiie, pe terenul formației moldave.

Continuatoare a grupării care, după anii `90, a evoluat multă vreme pe scena primului eșalon, și care s-a desființat în 2015, Ceahlăul evoluează, acum, în Seria I a celui de-al treilea eșalon, ocupând locul șase, după nouă etape. Nemțenii, antrenați de către Gabriel Rădulescu, au bifat patru victorii, o remiză și trei înfrângeri în campionat, iar în această fază a Cupei României au ajuns după ce le-au eliminat pe CSM  Bacău (4-0), Aerostar Bacău (3-0) și ACS Șomuz Fălticeni (4-0).

Partidele din această fază a competiției se vor disputa pe data de 28 noiembrie, de la ora 13.30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând să fie stabilit și comunicat în perioada următoare.

Noutăți în regulamentul competiției

Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formații de Liga 2 cu formații de Liga 3, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.

Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa ”16”-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor ține o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.

În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din ”16”-imi şi optimi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043