Petrolul – Rapid: echipa din spatele calculatoarelor

Până când vom putea să mergem, din nou, pe stadioane, ne așezăm confortabil în fața calculatoarelor și urmărim, cu același interes, duelurile extrem de palpitante ce se duc în mediul virtual.

Mâine, de la ora 17.00, Petrolul Ploiești și Rapid București vor reedita „Primvs Derby” în FIFA20, înfruntarea având un scop caritabil. Încasările rezultate din biletele virtuale achiziționate de către suporterii „galben-albaștrilor” urmează să fie donate, în sprijinul luptei cu noul coronavirus, către Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești.

Biletele virtuale vor costa 5 lei și vor putea fi achiziționate de pe www.entertix.ro (aici), iar evenimentul va putea fi urmărit live pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de YouTube al FC Petrolul Ploiești.

Cum se joacă

Fotbalul pe calculator nu mai este, de mult, doar o simplă joacă. La fel ca în lumea reală, și mediul virtual este cât se poate de organizat, cluburile întrecându-se în ligi și cupe interne, dar și în competiții europene (Champions League și Europa League) sau mondiale.

VPA FIFA PRO CLUBS PS4 reprezintă campionatul național de fotbal virtual, având în componența sa și Liga 1, acolo unde activează Petrolul Ploiești Esports, echipă care, în ultima ediție, a terminat pe locul trei, după Universitatea Craiova și CSV FCSB Esports.

Fiecare formație este formată din 11 jucători și rezerve, iar în spatele fiecărui jucător se află câte un personaj real. Departamentele de scouting sunt bine puse la punct, se fac transferuri și se încheie contracte, la fel ca în fotbalul real, iar, la nivel înalt, evenimentele au început să se desfășoare în arene uriașe, cu zeci de mii de oameni în tribune.

Mâine, cu Rapid, se va juca tur-retur, urmând să fie, practic, două meciuri. O repriză durează, teoretic, șase minute, iar un joc, cu tot cu reluări și cu întreruperi, se întinde pe durata a circa 20 de minute.

Altfel, să spunem și că, în mod special, meciul de mâine va reproduce formulele de echipă de la întâlnirea Rapid-Petrolul din 1998, câștigată, atunci, de către giuleșteni cu scorul de 2-1. Pentru Petrolul jucau, în acel meci, Mihai Ilie – Gheorghe „Goe” Matei, Octavian Grigore, Bogdan Onuț, Liviu ”Giani” Negoiță (78 Dinu Todoran), Cristian ”Cici” Crăciun (46 Florin Pancovici), Nana Falemi,  Eugen Baștină, Marian Grama (66 Laurențiu „Lara” Costache), Marian Roșu și Daniel Costescu, pe bancă aflându-se Ion Marin.

Cine sunt petroliștii

Ce se află în spatele echipei care va juca, mâine, de la ora 17.00, cu Rapid? Un grup de oameni extrem de pasionați și bine organizați, cu joburi diverse în viața de zi cu zi și împrăștiați în toate colțurile Europei.

„Sunt suporter al Petrolului, fost junior al echipei, în copilărie, la grupa domnului Angelescu. Am primit, acum trei ani, sarcina de a prelua clubul de la cel care a inițiat acțiunea la vremea respectivă și care nu s-a putut ocupa mai departe. Am grijă de grupul acesta așa cum am de familia mea, caut să impun conduita și să fiu responsabil cu echilibrul. Suntem oameni cu o medie de vârstă de peste 28 de ani, cât se poate de responsabili și de dedicați”, povestește Marius Zamfir (38 ani), Project Manager la o firmă din Ploiești.

Iată, însă, o scurtă prezentare a lotului petroliștilor:

Portar: Bogdan Emilian, locuiește în Slobozia, acolo unde deține o sală de jocuri; a jucat la juniorii Petrolului;

Fundaș dreapta: Petrișor Gherghief, din Galați; joacă fotbal la o echipă din județ;

Fundaș dreapta: Alex Alexe, mezinul echipei, din București; joacă la juniorii lui CS Măgurele;

Fundaș central: Silviu Gădiceanu, din Cluj; este responsabil tacticile de joc și cel care decide primul „11”;

Fundaș central: Andrei Stanciu, din Slobozia; studiază inginerie economica in domeniul transporturilor la Universitatea Maritimă Constanța;

Fundaș central: Dani Savu, din Baia Mare; locuiește în Anglia;

Fundaș stânga: Adrian Voinoiu, din Constanța; lucrează în domeniul IT;

Fundaș stânga: Marius Zamfir, din Ploiești; suporter al Petrolului și fost juniori al „galben-albaștrilor”,

Mijlocaș defensiv: Dani Osvath, din Lugoj;

Mijlocaș defensiv: Timo Pintoiu, locuiește în Germania;

Mijlocaș defensiv: Răzvan Alexandru Borduz; din Timișoara, inginer software;

Mijlocaș ofensiv: Luis Adam, din Medgidia; a practicat fotbalul în Spania la juniorii lui UD Almeria și Atletico Madrid;

Mijlocaș ofensiv: Alexandru Jarcau, din Brașov, acum în Barsnley, Anglia;

Mijlocaș stânga: Andrei Zmoleanu, locuiește în Anglia; este nepotul fostului mijlocal al petroliștilor, Cristian Zmoleanu;

Atacant: John Gotti – atacant; traiește în Austria;

Atacant : Fanel Vasile Geodoiu, locuiește în Spania;

Atacant:  Florin Gal, locuiește în Portugalia, căpitanul echipei;

Dar, pentru a vă face o imagine mai completă a ceea ce înseamnă Petrolul Ploiești Esports, vă invităm să urmăriți filmulețul de prezentare de mai jos.

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043