Pierdem la Timișoara și alunecăm spre mijlocul clasamentului!

Petrolul se întoarce fără puncte din Banat, cedând, la limită, în duelul cu ASU Politehnica Timișoara. Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0, cu golul marcat, în prima repriză, de către Plazonja (32), rezultat în urma căruia Petrolul pierde teren în lupta pentru accederea în play-off, ocupând, acum, doar poziția a zecea în ierarhia la zi a eșalonului secund!

Meciul a început, practic, cu o perioadă lungă de tatonare, niciuna dintre cele două echipe nereușind să amenințe la modul serios poarta adversă vreme de aproape o jumătate de oră. „Monotonia” a spart-o Axente, cel care, în minutul 28, a tras formidabil de la circa 30 de metri, dar balonul a întâlnit transversala porții petroliste, și nu peste mult timp bănățenii au reușit să deschidă scorul, Plazonja (32) plasând mingea, de la 25 de metri, în colțul din dreapta lui Avram. Politehnica trecea, astfel, în avantaj și putea, din acel moment, să dicteze ritmul confruntării, iar, până la pauză, „lupii” n-au găsit soluțiile pentru a reveni pe tabelă. Portarul Hindrich a avut, astfel, emoții o singură dată, chiar înainte de intrarea la cabine, atunci când a respins greu, din fața porții, după un corner bătut de pe dreapta.

Scenariul nu s-a schimbat foarte mult nici după reluare, chiar dacă Petrolul a părut a fi echipa care a preluat inițiativa, obligată fiind să alerge după golul egalizator. Încet-încet, elevii lui Viorel Moldovan au împins jocul către careul gazdelor, iar în momentul în care au încercat poarta cu șuturi de la distanță, recomandabile pe un teren îmbibat cu apă, au apărut și ocaziile. Doar că Roige (72) a avut ghinion, mingea trimisă de el, de la 25 de metri, lovind bara din dreapta lui Hindrich, iar Balint (74) nu a pus suficientă forță și precizie într-un șut de la 14 metri, trimițând exact pe direcția goal-keeperului advers.

Din păcate, însă, golul egalării nu a venit, Politehnica obținând o victorie ce îi consolidează poziția în primele șase, în contrast cu căderea în care se află, în clasament, petroliștii, ajunși, acum, pe locul zece!

Săptămâna viitoare va fi una cu două jocuri oficiale pentru „galben-albaștrii”. Primul miercuri, pe „Ilie Oană”, de la ora 17.00, cu Gloria Buzău, în cadrul etapei a 14-a a eșalonului secund, iar cel de-al doilea sâmbătă, de la ora 18.00, pe terenul Ceahlăului Piatra Neamț, în „16”-imile Cupei României.

© FOTO:Sebastian Tataru/Sport Picture

ASU Politehnica Timișoara – FC Petrolul Ploiești 1-0 (1-0)

Marcator: Plazonja (32).

ASU Politehnica: Hindrich – D. Radu, Mera, Scutaru, Pamfile – Al.Munteanu, Coadă (63 Casado), Codrea, Ivanovici (81 S. Popovici) – Axente (78 B. Vasile), Plazonja. Antrenor: Dan Alexa.

FC Petrolul: Avram – Olaru (70 Mendoza), Mondragon, Manolache, Țicu – V. Bogdan (56 Constantinescu), Botic (56 Ekollo), Roige (cpt), Vajushi – Beleck, Balint (83 Saim Tudor). Antrenor: Viorel Moldovan.

Au arbitrat: Rareș George Vidican (Satu Mare) – Răzvan Nistoran (Reșița) și Ramona Udrea (Tg. Jiu).

Arbitru de rezervă: Vladimir Nagy (Mihăceni – Alba).

Observatori: Dan Monea (Aiud) și Viorel Lolea (Reșița).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043