„Poker” Diarra pentru victoria care ne duce, momentan, pe primul loc!

După 4-0 în meciul de astăzi, de pe „Ilie Oană”, cu Dacia Unirea Brăila, Petrolul urcă, cel puțin până mâine, pe prima poziție a clasamentului eșalonului secund. Omul partidei a fost Sory Ibrahim Diarra, atacantul malian reușind un „poker”, cu golurile marcate în minutele 28, 30, 47 și  90+2!

Petrolul leagă victoriile și o face într-un stil convingător, cu totul diferit față de ceea ce se întâmpla în sezoanele precedente. „Ilie Oană” nu pare să mai fie teatrul surprizelor, pentru că, în propria arenă, „lupii” își domină categoric adversarii și, pe lângă succesele categorice, reușesc să facă și spectacol, așa cum s-a întâmplat și astăzi, în întâlnirea cu Dacia Unirea Brăila. Un joc pe care nici Sory Diarra nu-l va uita prea curând, atacantul născut în Mali marcând de patru ori, un „poker” cu care s-a înscris pe lista jucătorilor cu „lipici” la suporteri, fiind ovaționat la scenă deschisă, și pe bună dreptate, de spectatorii prezenți pe „Ilie Oană”.

Brăila a „deschis” meciul cu o ocazie mare, un șut al lui Stănescu, de la 20 de metri, la care Avram a avut o intervenție excelentă, salvând de sub transversală, după care a început „recitalul” lui Diarra. Malianul și-a reglat mai greu tirul, a ratat, pentru început, două oportunități imense, o reluare în transversală (min. 23) și un șut, din poziție excelentă, în picioarele portarului Andrei (min. 27), după care, însă, n-a mai putut fi oprit de către defensiva vizitatoare.

DIARRA a deschis scorul în minutul 28, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Bratu, și l-a majorat două minute mai târziu, atunci când a preluat un balon șutat tot de Bratu și, din marginea careului mic, l-a „executat” pe Andrei. Imediat după reluare a punctat pentru 3-0 (47), fructificând, cu un „vole” trimis din fața porții, o centrare a lui Țicu, iar recitalul l-a încheiat în cel de-al doilea minut al prelungirilor, cu golul patru, venit, tot cu o reluare din apropiere, la capătul unei pase decisive a lui Constantinescu.

Așa s-a scris istoria celui de-al patrulea succes stagional al elevilor lui Nicolae Constantin, al treilea, totodată, pe „Ilie Oană”. Cu această victorie, Petrolul urcă, cel puțin până mâine, pe prima poziție a clasamentului, înaintea unei pauze de două săptămâni la nivelul eșalonului secund, jocurile etapei a șasea, atunci când „lupii” vor evolua la Slobozia, fiind programate să se desfășoare în weekend-ul 9-11 septembrie.

Până atunci, însă, miercuri, 1 septembrie, de la ora 16.30, Petrolul va debuta în ediția 2021-2022 a Cupei României, cu un meci ce-l va disputa, la Plopeni, cu formația locală de eșalon trei CSO.

Foto: Răzvan Păsărică.

Petrolul Ploiești – Dacia Unirea Brăila 4-0 (2-0)

Marcator: Diarra (28, 30, 47, 90+2).

Petrolul: Avram (87 Jercălău) – Pârvulescu, Manolache, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru (70 Chindriș), Seto – Bratu (70 Constantinescu), Tucaliuc (87 Boțogan), Saim Tudor (70 Măzărache) – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.

Dacia Unirea: Andrei – Pătlăgică (82 Duțu), D. Ciobanu, Stănciulescu, M. Șandru – V. Robu (cpt) (46 Petrache), G. Apostol (65 Apostolache), R. Stănescu, Cocîrlă (65 Priboi) – P. Petre, Răducanu (46 Taciuc). Antrenor: Florentin Petre.

Au arbitrat: Sergiu Mavriche (Bacău) – Ionus Erchian (Medgidia) și Marian Carson (Constanța).

Rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni, Ilfov).

Observatori: Gheorghe Mihalache (Buzău) și Lucian Cârjă (Constanța).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043