Portarul Andreas Leitner a semnat cu FC Petrolul Ploiești!

Formația noastră continuă să-și consolideze lotul de jucători, ultimul venit în tabăra „lupilor” fiind portarul austriac Andreas Leitner (28 ani, 1.84). Acesta a semnat, astăzi, un acord cu FC Petrolul Ploiești, angajamentul urmând să se întindă până la finalul sezonului 2023-2024.

Jucător cu mare experiență, având 213 de prezențe în Bundesliga, primul eșalon din Austria, Leitner a evoluat în ultimele șase sezoane pentru FC Admira Wacker (de 9 ori campioană a Austriei și de 6 ori câștigătoare a Cupei Austriei), ratând doar nouă partide dintre cele disputate de către fosta sa echipă, începând din 24 septembrie 2016, în toate competițiile! A fost, de altfel, și căpitan al Admirei, din 2019 încoace, dar, în vară, a decis să se despartă de gruparea de care și-a legat aproape întreaga carieră, după retrogradarea acesteia în eșalonul secund.

„Am decis că este momentul să fac o schimbare în cariera mea, pentru că, din păcate, Admira a retrogradat și nu îmi doream să joc în eșalonul secund. Am vrut să încerc o altă experiență, să evoluez într-un campionat din afara Austriei, am primit oferta Petrolului și i-am dat curs. Știu că nivelul campionatului din România este unul ridicat, am văzut și ce atmosferă superbă este aici, la Ploiești, și îmi doresc să avem rezultate cât mai bune împreună”, a spus Leitner.

Pe lângă FC Admira, la nivel de seniori Leitner a mai jucat, timp de un sezon, pentru Austria Klagenfurt, având, totodată, selecții la toate naționalele de juniori ale Austriei.

Bun venit, Andreas Leitner!

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11126
21022
31121
41119
51115