FC Petrolul – Farul Constanța / „Lupii” vor să doboare liderul

Unul dintre cele mai interesante jocuri ale rundei cu numărul 11 din Superliga se va juca mâine seară, pe „Ilie Oană”. Petrolul, ocupanta locului patru, primește vizita Farului, lidera la zi a ierarhiei, într-o confruntare ce va debuta la ora 21.00.

Cu un parcurs peste așteptări în acest sezon, aflându-se în preajma podiumului când ne apropiem de finalul turului sezonului regulat, formația noastră își dorește să-și consolideze poziția și după confruntarea cu prima clasată, Farul Constanța. „Întâlnim echipa de pe primul loc, condusă de către unul dintre cei mai experimentați antrenori din fotbalul românesc, Gheorghe Hagi. O formație crescută și formată, în mare parte, în Academia proprie, construită după principii sănătoase, care atacă foarte bine, se apără foarte bine și, la acest moment, se află meritat în fruntea clasamentului”, a spus Nicolae Constantin, în conferința de presă ce a prefațat întâlnirea de vineri seară. „Este o partidă în care se poate întâmpla orice! Ne-am întâlnit în vară, într-un joc de pregătire pe care l-am câștigat, dar sunt multe lucruri schimbate de la momentul acela. Ei sunt mult mai bine față cum erau atunci, cred că și noi, așa că va fi un meci extrem de interesant din punctul meu de vedere”, a adăugat tehnicianul „galben-albaștrilor”, cel mai spune că Farul, chiar dacă acuză absența unor jucători, Vlad Morar și Nedelcu fiind accidentați, iar Gabriel Torje suspendat, are un lot care îi oferă lui Gică Hagi suficiente soluții. „Nu am urmărit vreodată să <<ghicesc>> sau să aflu echipa adversă, pentru că, după părerea mea, principiile rămân aceleași, indiferent de numele jucătorilor din teren. Mă interesează mai mult ce fac ei, ca și echipă, în anumite momente ale jocului. E clar că, la acest moment, e foarte important dacă ar evolua sau nu Alibec, pentru că este un jucător în formă, care face diferența. Dar, oricine ar intra în locul lui, presupunând că el nu ar juca, sunt sigur că, din punct de vedere tactic, va face același lucru! Tehnic, da, e adevărat, pot fi diferențe. Așa că nu cred că este o problemă pentru Farul dacă îi lipsește sau nu un jucător, pentru că are oricând cu cine suplini eventualele absențe”, a mai spus antrenorul Petrolului.

Despre confruntarea de mâine a vorbit și unul dintre cei mai în formă jucători ai echipei noastre, atacantul Christian Irobiso, autor a trei goluri în ultimele trei confruntări. „Farul este o echipă foarte bună, care nu întâmplător se află pe prima poziție, cu un antrenor foarte bun și cu principii de joc de calitate. Dar, sper ca mâine totul să decurgă bine pentru noi și să obținem cele trei puncte”, a spus Irobiso. „Imi cunosc adversarii, i-am analizat, ieri și pe video, și știu că Farul are jucători foarte buni, care pot face diferența. Dar, jucăm acasă și vom lupta pentru victorie! Nu este important să marchez eu, ci să câștige echipa”, a mai spus atacantul nigerian.

Partida de mâine, ce va începe la ora 21.00, va fi condusă de către o brigadă alcăuită din Istvan Kovacs (Carei) –  Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui). Arbitru VAR: Cătălin Popa (Pitești). Arbitru AVAR: Sabin Gabriel Stroe (Pitești). Rezervă: Andrei Florin Chivulete (București). Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești, pentru arbitraj) și Viorel Anghelinei (Galați, pentru organizare).

Biletele pentru această confruntare sunt disponibile on-line, pe www.entertix.ro (aici), dar și la casa stadionului „Ilie Oană”, deschisă astăzi, până la ora 20.00, iar mâine începând cu ora 10.00.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043