Rapid București – Petrolul Ploiești/Pregătiți pentru „Primvs Derby”!

Pentru prima dată programat pe noul stadion „Giulești”, meciul de mâine, dintre Rapid și Petrolul (21.30), este așteptat cu mare interes de către reprezentanții ambelor vechi rivale. „Primvs Derby”, sau duelul pasiunilor adevărate, așa cum este recunoscut în fotbalul românesc, va propune, cu siguranță, și de această dată un spectacol intens, atât la nivelul suporterilor, cât și pe teren.

„Suntem în fața unui meci foarte important și știm foarte bine că toată suflarea petrolistă așteaptă cu mare interes acest joc. Lucrurile sunt în regulă din punctul nostru de vedere, ne-am antrenat bine în această săptămână, avem și încredere după jocul bun și victoria obținută contra Farului, așa că sunt sigur că, mâine, în Giulești, vom fi gata să facem un meci foarte bun”, a spus antrenorul „lupilor”, Florin Pîrvu. „Rapid este o echipă care a investit foarte mult și care are un obiectiv clar în acest sezon, clasarea pe podium sau chiar câștigarea campionatului. Am făcut analiza lor, știm cam ce ne așteaptă, și din punct de vedere tehnico-tactic, dar și al atmosferei, și spun că suntem aproape să <<citim>> echipa lor, cu toate că au făcut mai multe schimbări de la meci la meci. Dar, foarte important este ceea ce facem noi și cum vom fi la ora jocului, atât mental, cât și fizic. Trebuie să rămânem echilibrați, să fim atenți la toate detaliille, pentru că inclusie micile detalii fac diferența. Oricum, mentalitatea pe care vreau să o implementez acestui grup de jucatori este aceea că, indiferent unde și cu cine jucăm, trebuie să tratăm fiecare meci doar la victorie”, a continuat tehnicianul „galben-albaștrilor”, cel care are la dispoziție aproape întreg efectivul. „Nu vom putea conta, deocamdată, pe Diomande, în rest ceilalti jucatori s-au pregătit normal. Sunt foarte mulțumit de grup și eu spun că suntem pe un drum bun. Muncim foarte mult, cu seriozitate, iar jucatorii care au venit în această vară au adus, clar, un plus pentru echipă. Evident, e loc de mai bine pentru fiecare dintre noi și asteptam să creștem în continuare”, a mai afirmat Pîrvu.

Despre meciul din „Giulești” a vorbit și Sergiu Hanca, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul „galben-albaștrilor”. „Înaintea unui astfel de meci nu cred că sunt multe de spus. Cel mai important este ceea ce arătăm pe teren, acolo este testul final, iar în momentul de față avem un moral bun și suntem pregătiți pentru acest derbi. Știu ce atmosferă va fi, cu siguranță una diferită față de un meci normal, știu și că vom avea cu noi un număr mare de suporteri, așa încât ne dorim să facem un meci bun și să-i facem fericiți pe toți fanii noștri”, a spus Hanca.

Întâlnirea de mâine va începe la ora 21.30 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Florin Chivulete (București) – Andrei Constantinescu (București) și Mihăiță Necula (București). Arbitru de rezervă: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș). Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache (București). Arbitru AVAR: Marius Badea (Rm. Vâlcea). Observatori: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea, pentru arbitraj) și Romeo Chihaia (București, pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043