Revanşa golgheterului!

Petrolul a regăsit gustul victoriei, impunându-se, astăzi, cu scorul de 2-1, pe terenul lui Daco-Getica Bucureşti. A fost cel de-al treilea succes extern al sezonului, conturat după „dubla” lui Sergiu Arnăutu, revenit, cu această ocazie, în prima garnitură a „galben-albaştrilor”.

Petrolul a început bine meciul de pe arena „Juventus” şi a reuşit să puncteze rapid, ARNĂUTU (8) reluând în plasă, din 7-8 metri, o minge respinsă în faţă de către Gavrilaş, la un şut al lui Saim Tudor.

Premisele pentru o victorie a „lupilor” păreau, astfel, încurajatoare, dar evoluţia ulterioară a ostilităţilor n-a fost una de natură să le aducă liniştea elevilor lui Tavi Grigore, cel care a revenit, de două zile, pe banca tehnică a „galben-albaştrilor”. Ploieştenii au rămas în jumătatea adversă, au mai trimis o dată mingea în plasă, după un corner ce l-a surprins, însă, pe Cazan în poziţie de ofsaid, dar n-au reuşit să „omoare” meciul, lăsându-le amfitrionilor posibilitatea să spere că pot reveni pe tabelă.

Ceea ce s-a şi întâmplat chiar înainte de pauză, atunci când „centralul” Sergiu Popa n-a sesizat un fault comis asupra lui Velisar în jumătatea gazdelor, faza a continuat cu o pasă lungă pentru Voicu (40), iar cursa acestuia, pe partea dreaptă, s-a încheiat cu un şut deviat de blocajul lui Antoche, la care Bolboaşă n-a mai reuşit să intervină.

Şi în partea a doua Petrolul a controlat jocul, sub aspect teritorul, dar a pedalat în gol minute în şir. Şarjele lui Arnăutu sau Nini Popescu, ultimul intrat din minutul 46, s-au încheiat fără finalizarea aşteptată, iar Saim Tudor (64), încurcat şi de terenul deplorabil, s-a remarcat cu un „luft” de toată frumuseţea dintr-o poziţie ideală.

Lucrurile păreau să se complice o dată cu trecerea timpului, dar, cu un sfert de oră înainte de final, descătuşarea a venit tot din piciorul lui ARNĂUTU (74), golgheterul „lupilor” înscriind cu un şut puternic, de la 12 metri, lateral dreapta, după o minge aşezată de către Nini Popescu. A fost golul care a făcut, practic, diferenţa, „lupii” reuşind să conserve, până la final, un avantaj fragil, dar suficient cât să aducă o victorie extrem de preţioasă.

După 13 runde, Petrolul ajunge la cota 26 în clasamentul Ligii 2 Casa Pariurilor şi urcă pe locul patru, la patru lungimi distanţă de lider, Sportul Snagov, trei de ocupanta poziţiei secunde, Chindia Târgovişte şi una în spatele lui Academica Clinceni. În etapa viitoare, FC Petrolul va juca, pe „Ilie Oană”, cu Farul Constanţa, partida urmând să se dispute luni, 29 octombrie, începând cu ora 18.00.

ASC Daco-Getica Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti1-2 (1-1)

Marcatori: Voicu (40)/Arnăutu (8, 74).

Daco-Getica: Gavrilaş – Cotiga, Vl. Motroc, Vl. Georgescu, V. Dima – Acolatse – Teuţ (61 El Hamdoui, 77 Petriş), Bustea, Carabela, Cârjan (29 Neacşu) – Voicu (cpt). Antrenor: Marius Baciu.

FC Petrolul: Bolboaşă – Olaru, Antoche, Cazan, Velisar – Chindriş, Marinescu (cpt)  – Lumu (46 N. Popescu), Herea (60 Danci), Saim Tudor – Arnăutu (90+2 Plămadă). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) – Romică Bârdeş (Piteşti) şi George Duţă (Bacău).

Arbitru de rezervă: Mădălin Dumitru (Piteşti).

Observatoru: Andrei Ioniţă (Bucureşti) şi Lucian Cârjă (Constanţa).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043