Revenire la normal/Victorie la Bradu şi încă un pas mare spre Liga II

Petrolul s-a impus, astăzi, în deplasarea de la Bradu şi urcă, astfel, cu un picior şi jumătate în eşalonul secund. „Lupii” au câştigat cu scorul de 4-1 (2-1), prin golurile marcate de către Păun (2), Arnăutu şi N. Popescu, iar sâmbăta viitoare, în meciul de pe teren propriu cu Mioveni II, pot marca şi matematic promovarea în Liga a II-a.

„Lupii” au părut să se adapteze un pic mai greu la „sinteticul” de la Bradu, iar amfitrionii au fost la un pas să speculeze startul ezitant al ploieştenilor. Preda (8) a scăpat singur cu Bolboaşă, dar portarul Petrolului a stat bine pe picioare şi a salvat un gol ca şi făcut, după care jocul s-a înscris pe făgaşul aşteptat, cu „galben-albaştrii” aşezându-se în jumătatea adversă.

Păun (14) a semnat prima ocazie a petroliştilor, cu un şut de la 16 metri, respins în corner de către Oprican, iar Arnăutu (14) n-a cadrat ţinta cu o lovitură de cap expediată din marginea careului mic, la un corner bătut, de pe dreapta, de către Velisar. N-a mai trecut mult şi a picat golul, PĂUN (22) trimiţând în plasă de la şase metri, la o centrare venită de pe dreapta şi continuată de devierea lui Ciocâlteu, cel care, zece minute mai târziu, a avut şansa lui 2-0, după ce a scăpat pe dreapta, dar a şutat pe lângă colţul lung.

Detaşarea a venit firesc, atunci când Păun a „croşetat” pe stânga şi a şutat în forţă, iar ARNĂUTU (36) a împins mingea în plasă de pe linia porţii, dar n-a fost suficient pentru o pauză chiar liniştită, pentru că Preda (38) a redus din handicap, cu un şut, din întoarcere, de la 13-14 metri, printr-o pădure de picioare, la care Bolboaşă a văzut balonul târziu şi a intervenit tardiv.

Partea a doua a început cu Petrolul în ofensivă, în căutarea golului desprinderii decisive, dar mai întâi şi-au făcut loc ratările, cu Antoche (47, 62, 63) în prim-plan, fundaşul central al ploieştenilor având trei lovituri de cap care au trecut, fiecare, pe lângă poartă. Lucrurile s-au reglat, până la urmă, aproape de intrarea în ultimul sfert de oră, după ce PĂUN (72) transformat impecabil o lovitură liberă de la 18 metri, central, iar NINI POPESCU (88), plecat singur pe contraatac, a încheiat definitiv conturile, fixând tabela la un 4-1 ce-i aduce pe „lupi” în buza eşalonului secund.

Sâmbătă, ora 14.00, cu CS Mioveni II

Cu cele trei puncte obţinute astăzi, „lupii” s-au apropiat şi mai mult de promovarea în cel de-al doilea eşalon. Matematic, obiectivul poate fi atins în etapa viitoare, dacă Petrolul va câştiga meciul pe care îl va susţine, pe teren propriu, cu CS Mioveni II. Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 14.00, biletele urmând să fie disponibile de luni, la casa stadionului „Ilie Oană”.

……………………

CS Atletic Bradu – FC Petrolul Ploieşti 1-4 (1-2)

Marcatori: Preda (38)/Păun (22, 72), Arnăutu (36), N. Popescu (88).

CS Atletic: Oprican (cpt) – Sucală, Din, Şerban, Fl. Achim – Paraschiv – Fundătureanu, Golban, Tănase, Traşcă – Preda. Antrenor: Ovidiu Tică.

FC Petrolul: Bolboaşă – Antoche, Ichim, Olaru – Saim Tudor (77 Catană), Chindriş (cpt), Cârjan (70 Prunescu), Velisar – Ciocâlteu (61 Lambru), Arnăutu, Păun (80 N. Popescu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Au arbitrat: Lucian Ţiţii (Sibiu) – Alexandru Vişan (Galaţi) şi Bogdan Vasile (Sibiu).

Observatori: Ştefan Poenaru (Botoşani) şi Liviu Coloj (Filiaşi).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043