Să fie sărbătoare!

„Exilul” s-a încheiat! Petrolul merge în Liga a II-a, după ce şi-a asigurat şi matematic promovarea, la capătul meciului de astăzi cu CS Mioveni 2. A fost 3-1 în confruntarea disputată pe „Ilie Oană”, golurile formaţiei noastre fiind marcate de către Chindriş, Nini Popescu şi Velisar.

Petrolul mai avea nevoie de un punct ca să declanşeze fiesta promovării, dar a trebuit să treacă aproape o repriză de suferinţă până când rezultatul mult aşteptat a început să se contureze. Asta pentru că, după o primă ocazie a meciului trecută în contul „lupilor”, la şutul lui Saim Tudor (15) scos de la colţul scurt de către Sima, oaspeţii au fost cei care au „deschis” tabela, COMĂNESCU (21) executând impecabil o lovitură liberă de la aproape 25 de metri, direct în vinclul din stânga lui Avram.

Replica ploieştenilor a venit repede, dar Arnăutu (28), rămas cu mingea la picior în faţa porţii după o „foarfecă” a lui Ciocâlteu, n-a reuşit să treacă balonul de Sima, lăsând, astfel, să mai planeze emoţiile peste „Ilie Oană” preţ de câteva minute. Adică până când, la un corner de pe stânga bătut de către Nini Popescu, mingea a ajuns la CHINDRIŞ (40), iar „căpitanul” petroliştilor a găsit, din 6 metri, drumul spre plasa porţii adverse, marcând, la momentul potrivit, primul său gol stagional.

Oaspeţii au continuat să pună probleme şi după reluare, fiind la un pas de golul doi atunci când Mormolea (52) a plecat pe un contraatac solitar, dar Avram a stat bine pe picioare şi a blocat salvator. Nini Popescu (55) a răspuns cu o „ghiulea” expediată de la 22 de metri, ce s-a oprit în transversală, Ciocâlteu (58) n-a cadrat ţinta cu o lovitură de cap trimisă din şase metri, şi nici Arnăutu (61), singur în faţa porţii, n-a fost mai inspirat, luându-l la ţintă pe Sima!

Sarabanda ocaziilor a continuat, cu Ciocâlteu (63), Arnăutu (64) sau Ichim (64) trecând pe lângă golul desprinderii, onoare ce i-a revenit, în cele din urmă, lui NINI POPESCU (71), cu un şut din interiorul careului la care Sima n-a mai avut replică.

S-a terminat, până la urmă, 3-1, VELISAR (82) „închizând” tabela cu o „ghiulea” din afara careului, şi, astfel, drumul Petrolului în „catacombele” fotbalului românesc se încheie aici. Din vară ne revedem în Liga a II-a, de acolo de unde vom relua drumul spre piscuri, dar până atunci ne rămân încă două ocazii să sărbătorim: vinerea viitoare, în „9 Mai”, la meciul cu Astra 2, dar, mai ales, peste două săptămâni, în templul fotbalului ploieştean, „Ilie Oană”, la jocul din ultima etapă, cu SC Popeşti-Leordeni.

Foto: Răzvan Păsărică.

…………………………

FC Petrolul Ploieşti – CS Mioveni 2  3-1 (1-1)

Marcatori: Chindriş (40), Nini Popescu (71), Velisar (82)/Comănescu (21).

FC Petrolul: Avram – Olaru, Ichim, Frîncu (85 Prunescu) – Saim Tudor (74 Catană), Chindriş (cpt), Cârjan (46 Cl. Tudor), Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu (66 Lambru), N. Popescu. Antrenor: Romulus Ciobanu.

CS Mioveni 2: Sima – Mincă, Boşneag, Bălan, Şchiopu – Tărâţă – Mormolea (63 Barascu), Comănescu (87 Luca), Pirtea (49 Turcim) – Voinescu, Arsenică. Antrenor: Dragoş Stroe.

Au arbitrat: Andreea Ene (Bucureşti) – George Marian Fridl (Comăneşti – Bacău) şi Alexandra Theodora Apostu (Bacău).

Observatori: Adrian Gligoraş (Târgovişte) şi Victor Radu (Bucureşti).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043