Sănătatea Cluj – FC Petrolul în „optimile” Cupei României”

FC Petrolul va avea parte, din nou, de un adversar din eșalonul trei în Cupa României! Tragerea la sorți a optimilor de finală, efectuată, astăzi, la sediul FRF, le-a scos-o în calea „lupilor” pe Sănătatea Cluj, formație care, în turul anterior, a trecut de chiar deținătoarea trofeului, Viitorul Constanța!

După ACS Industria Galda, formația noastră își continuă parcursul din Cupa României tot cu o echipă din Liga 3! Numele este, însă, mult mai sonor, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca fiind una dintre formațiile care s-a specializat, în ultimii ani, în parcursuri suprinzător de lungi în competiția KO!

Inclusiv în această ediție clujenii au reușit o mare surpriză, trecând în „16”-imi de deținătoarea trofeului, Viitorul Constanța, cu scorul de 1-0! Asta după ce, până atunci, le eliminase pe Sticla Arieșul Turda (3-2, deplasare), FC Unirea Dej (3-0, deplasare) și ACS Comuna Recea (3-1, acasă).

În campionat, în schimb, Sănătatea nu a avut o comportare la fel de constantă, ocupând locul 11 în Seria a 5-a a eșalonului trei, cu un bilanț de două victorii, o remiză și două înfrângeri. Din lotul pregătit de către Csaba Kis și Dan Matei fac parte și câțiva jucători cu experiență la nivelurile superioare, precum Ionuț Rada, Raul Ciupe, Laurențiu Rus și Filip Lăzăreanu, ultimii doi foști componenți, în urmă cu mai bine de un deceniu, ai „galben-albaștrilor”!

Meciul dintre Sănăteatea și FC Petrolul se va disputa la Cluj, în perioada 29-31 octombrie, în funcție de programul ce va fi stabilit de către televiziunile deținătoare de drepturi.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AFC Hermannstadt

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3817
4915
5913