În căutarea primei victorii de pe „Ilie Oană”!

După opt etape în care au amestecat bunele cu relele, petroliștii speră să regăsească gustul victoriei pe „Ilie Oană”, în confruntarea de mâine, cu CS Mioveni (ora 17.45). Un joc cât se poate de dificil, dar pe care echipa noastră are argumentele necesare pentru a-l trece cu bine.

Fără succes în acest sezon pe „Ilie Oană”, trupa lui Flavius Stoican are parte, mâine, de o misiune ce pare extrem de complicată la prima vedere. „Lupii” primesc vizita unui adversar în formă, neînvins până acum în campionat, pe care, evident, trebuie să-l privească cu respect, dar nicidecum cu o teamă exagerată.

Sigur, momentul poate că nu este cel mai favorabil, privind atât din perspectiva ultimelor evoluții, cât și a problemelor de efectiv (Walace, Racu, Gavrilă fiind accidentați), dar asta nu înseamnă cu Petrolul nu are forța necesară să strângă rândurile și să depășească toate aceste obstacole. ”Întâlnim o echipă cu un lot competitiv, care are în componență jucători cu experiență în Liga I și care a obținut multe puncte până acum în această ediție de campionat. Cu siguranță, Mioveniul va dori așa cum se spune, să-și vândă scump pielea, dar și noi venim după un succes în Cupa României și abordăm partida cu un moral bun. Avem încredere și important va fi să obținem o victorie, în fața propriilor suporteri, pe care ne-o dorim foarte mult! Cred că este momentul să ne descătușăm, pentru că avem un lot cu jucători valoroși și sunt convins că ne vom atinge obiectivul propus. Nu vreau să existe presiune, vreau să fie doar plăcere pe teren, să fim responabili și să facem un meci mare, pentru că avem nevoie de această victorie!”, a declarat antrenorul petroliștilor, Flavius Stoican.

La rândul său, portarul Raul Avram a mers pe aceeași linie a declarațiilor. „Ne așteaptă o partidă foarte grea. Au în lot jucători care au evoluat în primul eșalon, cu unii dintre ei am fost coechipier, îi cunosc foarte bine și știu că or să fie foarte concentrați, mai ales că au și un moral bun. Însă, avem nevoie de victorie, trebuie să fim concentrați, să intrăm pe teren fără presiune și să fim dezinvolți. În primul rând trebuie să jucăm cu inima iar, apoi, vor veni, cu siguranță, satisfacțiile”, a spus Avram.

Partida de mâine va începe la ora 17.45, biletele fiind disponibile la casa stadionului „Ilie Oană”, precum și on-line, pe www.entertix.ro. Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Andrei Florin (Târgu Mureș) – Mihai Marius Marica (Bistrița) și Petruța Iugulescu (Târgoviște). Arbitru de rezervă va fi Sergiu Mavriche (Bacău), iar ca observatori au fost delegați Tamaș Zoltan (Odorheiul Secuiesc) și Marian Lumânare (București).

Cine sunt adversarii

CS Mioveni este, fără doar și poate, una dintre echipele „grele” de la nivelul eșalonului secund. Cu un lot omogen și experimentat, în care se regăsesc jucători cu ștate vechi în primele divizii, Mioveniul are un start de sezon foarte bun, fiind singur echipă neînvinsă în actuala ediție de campionat.

Condusă de către Marius Stoica, formația argeșeană a bifat, până acum, patru victorii și tot atâtea remize, trei dintre succese venind după meciurile din deplasare: 1-0 la Politehnica Timișoara, 1-0 la Pandurii Viitorul Tg. Jiu și 2-0 la Gloria Buzău! Lucru care vorbește, astfel, de la sine despre faptul că CS Mioveni este o formație redutabilă, care stă bine atât în defensivă (5 goluri primite), cât și în ofensivă (11 goluri marcate), acolo unde Valentin Balint (4 goluri) și Andrei Herghelegiu (3 goluri) sunt „vârfurile de lance”. Pentru CS Mioveni evoluează și ex-petrolistul Marian Dean Beța, om de bază în defensiva Mioveniului.

În sezonul trecut, „lupii” au ieșit, per-ansamblu, pe plus în duelurile cu argeșenii, după 0-0, în tur, pe „Ilie Oană”, și 2-1, în retur, la Mioveni.

Lot de jucători:

Portari: 1. Valentin Sima (22 ani); 12. Bogdan Preda (25 ani); 22. Flavius Croitoru (27 ani);

Fundași: 2. Marius Albăstroiu (19 ani); 3. Robert Ghiță (19 ani); 4. Andrei Trașcă (23 ani); 5. Daniel Celea (24 ani); 19. Marian Anghelina (28 ani); 24. Robert Gherghe (23 ani); 25. Ionuț Burnea (27 ani); 28. Marian Dean Beța (28 ani); 31. Eduard Stoica (34 ani).

Mijlocași: 6. Paul Cioargă (20 ani); 8. Cosmin Năstasie (36 ani); Marian Șerban (19 ani); 10. Valentin Coșereanu (28 ani); 11. Alexandru Isfan (19 ani); 13. Cătălin Alexe (24 ani); 16. Ionuț Rădescu (25 ani); 30. Raul Costin (35 ani); 80. Marius Șimăndan (20 ani).

Atacanți: 7. Valentin Balint (26 ani); 9. Alin Călin (18 ani); 14. Andrei Herghelegiu (28 ani); 17. Davide Massaro (22 ani); 20. Simon Măzărache (27 ani).

Antrenor: Marius Stoica.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11126
21022
31121
41119
51115