Sezonul de primăvară stă să înceapă/Gata de start, cu gândul doar la promovare!

La aproape trei luni distanță de la ultimul joc oficial, „lupii” se pregătesc să reia cursa spre promovare, joi urmând să debuteze, oficial, în noul sezon. Petrolul va juca pe terenul Politehnicii Timișoara, într-un meci ce se va disputa pe „Dan Păltinișanu”, de la ora 20.00.  

„Diferența față de prima mea conferință, aceea de la începutul campionatului, este că atunci plecam de la zero și nu aveam nimic de pierdut, în vreme ce acum suntem pe primul loc și ar fi de neiertat să ratăm promovarea!”. Este, practic, concluzia a ceea ce ar trebui să ne așteptăm de la sezonul de primăvară, trasă chiar de către Nicolae Constantin, antrenorul formației care, în acest moment, conduce detașat în ierarhia la zi a eșalonului secund.

Tehnicianul a fost completat de către directorul sportiv al „lupilor”, Claudiu Tudor. „Normal, avem așteptări foarte mari și ne gândim doar la promovare. Aceste este obiectivul nostru, ne-am pregătit foarte bine și reluăm campionatul cu optimism. Avem mare încredere în băieți, știu ce caractere au, pentru că acesta a fost primul lucru la care ne-am uitat atunci când i-am adus, și pun mare accent pe atitudinea lor. Promovarea aceasta, pe care sper și trebuie să o reușim, trebuie să le-o dedicăm în primul rând suporterilor, pentru că ei sunt cei care în ultimii trei ani au suferit foarte mult și tot ei au fost principalul motiv pentru care eu m-am întors în club. Asta le-am transmis băieților, și le mai transmit încă o dată, că le suntem datori suporterilor, tuturor celor care ne-au fost în permanență alături, cu o promovare!”, a spus Claudiu Tudor. ”Au fost și probabil vor mai fi momente grele, dar împreună le vom depăși și tot împreună ne vom bucura la final”, a adăugat oficialul „galben-albaștrilor”.

Iar președintele clubului, Costel Lazăr, a pus punctul pe „i”. „Noi trebuie să le insuflăm jucătorilor faptul că începem un nou campionat! Uităm de diferențe, uităm de punctele acumulate până acum, trebuie să considerăm că o luăm, practic, de la zero. Trebuie să adunăm mai multe puncte decât adversarele noastre și atunci succesul va fi garantat! S-a muncit bine, s-a muncit mult și e păcat să nu fructificăm până la capăt!”, a spus Costel Lazăr în cadrul conferinței de presă organizată de către clubul nostru astăzi.

„Sper să fi terminat greșelile în meciurile amicale”

Joi, la Timișoara, Petrolul reîncepe drumul către Liga 1. „Aștept cu nerăbdare ziua de joi, pentru că ne pregătim de șapte săptămâni și cred că e suficient. E adevărat, sunt și un pic îngrijorat, pentru că, la felul cum am terminat anul, mă așteptam la mai multe de la această perioadă a pregătirilor. Din păcate, în meciurile amicale am făcut multe greșeli, dar sper să le fi terminat și, începând cu primul meci oficial, concentrarea să fie cu totul alta”, a spus Nicolae Constantin. „Timișoara este o echipă bună, bine organizată, greu de desfăcut, dar au și adversarii noștri problemele lor. Le știm și sper să venim cu un plus față de meciurile noastre de pregătire, astfel încât să începem anul cu o victorie”, a adăugat tehnicianul „galben-albaștrilor”, cel care va trebui să găsească cele mai bune soluții în a alege lotul cu care va face deplasarea în orașul de pe Bega. „Avem un lot mare, cu jucători foarte valoroși și am de unde alege. Astfel, din acest punct de vedere nu pot descât să mă declar mulțumit. Mai departe este vorba doar de inspirația mea, sper să fi făcut alegerile corecte până acum și să le fac și de acum înainte”, a recunoscut Constantin.

Petroliștii s-au antrenat, în această seară, pe „Ilie Oană”, la lumina reflectoarelor, de la ora de start a confruntării de joi, 20.00. Deplasarea către Timișoara va fi făcută mâine, pe calea aerului.

Mai jos, înregistrarea integrală a conferinței de presă de astăzi.

Foto: Cristi Stavri.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043