Start în play-off/ Petrolul – Rapid, primul duel pentru promovare

Petrolul va (re)începe, mâine seară, cursa către promovare. La patru luni de zile distanță de la ultima apariție într-un joc oficial, „lupii” debutează în play-off-ul Ligii 2, în derbiul cu Rapid București, ce se va desfășura pe „Ilie Oană”, de la ora 20.15.

8 martie a fost data ultimei apariții oficiale a echipei noastre, în victoria obținută la Miercurea Ciuc, într-un meci ce conta, încă, în programul normal al ediției 2019-2020. De atunci s-au schimbat foarte multe, inclusiv sistemul prin care se acordă biletele pentru primul eșalon, dar obiectivul trupei lui Costel Enache a rămas unul la fel de ferm: promovarea în Liga 1.

Mâine, pe „Ilie Oană”, petroliștii au parte de prima dintre cele cinci finale, în compania uneia dintre rivalele tradiționale, Rapid București. Sigur, „Primvs Derby” va fi lipsit, de această dată, de farmecul oferit de duelul galeriilor, atâta vreme cât meciul se va disputa cu „porțile închise”, în condițiile special reglementate de către protocoalele medicale în vigoare, dar, în mod cert, duelul de pe gazon va fi la fel de palpitant. Cu atât mai mult cu cât miza este una enormă, niciuna dintre cele două combatante neavând dreptul să facă pași greșiți.

„Chiar dacă suntem într-o situație delicată, credem în șansa noastră și ne vom lupta până la capăt pentru victorie! Avem mulți absenți, am completat lotul cu juniori, dar trebuie să acceptăm realitatea și să încercăm să acoperim lipsurile cu cei care sunt valizi. Trebuie să rămânem pozitivi și să facem tot ceea ce depinde de noi, astfel încât să ne atingem obiectivul”, este de părere antrenorul „galben-albaștrilor”, Costel Enache.

Partida de mâine va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Iulian Dima (București) – Cristian Marius Marchidanu (Brăila) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Arbitru de rezervă va fi Ionuț Coza (Cernica – Ilfov), în vreme ce observatori au fost delegați Andrei Ioniță (București) și Adrian Petre (Buzău).

Restanța cu UTA se va juca miercuri, 15 iulie

Federația Română de Fotbal a stabilit data la care se va disputa restanța dintre UTA Arad și FC Petrolul, din cadrul primei etape a fazei play-off. Astfel, întâlnirea a fost reprogramată pentru ziua de miercuri, 15 iulie, începând cu ora 18.30.

Următorul meci

FC Voluntari vs FC Petrolul Ploiești

Stadion „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21732
31730
41729
51725