Succes la limită în „Valea Domanului”

Petrolul a început cu o victorie faza play-out a campionatului, impunându-se, cu 1-0, pe terenul lui CSM Reșița. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de către golgheterul „galben-albaștrilor”, Armando Vajushi, cu zece minute înainte de final.

Fără să mai aibă presiunea concretă a vreunui obiectiv de îndeplinit în acest sezon, petroliștii au luat startul în play-out la Reșița, pe un teren unde, în toamnă, obțineau una dintre cele mai clare victorii din acest campionat.

În Valea Domanului, „lupii” au arătat și astăzi că se simt bine, controlând startul de meci. E drept, prima ocazie, una chiar foarte mare, le-a aparținut amfitrionilor, atunci când Chera (6), scăpat singur pe stânga, a trimis în blocajul lui Avram, după care, însă, pericolul s-a mutat la poarta gazdelor. Buhăescu a avut trei șanse bune, dar fie n-a cadrat ținta (9 și 16), fie s-a opus Cobrea (10), la fel cum și Olaru (10) a trecut pe lângă deschiderea scorului, cu un șut ce a survolat, de puțin, transversala!

La cealaltă poartă, Avram a avut încă o intervenție salvatoare, respingând, de sub transversală, o minge deviată de către Nini Popescu (34), după un “trasor” al lui Danci, iar seria fazelor cu actuali sau ex-petroliști aflați în prim-plan a continuat cu un șut al lui Țicu, respins, de lângă bară, de către Cobrea (37). Până la urmă, în ciuda unui joc deschis, cu multe ocazii și cu un raport al loviturilor de colț de 7-2 în favoarea „galben-albaștrilor”, la cabine s-a intrat de pe poziții de egalitate, un scor de 0-0 un pic anormal după modul în care s-au derulat ostilitățile.

Evenimente au fost, destule, și în startul părții secunde. Avram s-a remarcat, din nou, cu o intervenție providențială la șutul frumos, din afara careului, expediat de către Nini Popescu (54), după care gazdele au rămas în inferioritate numerică, Boboc vazând cel de-al doilea cartonaș galben, în momentul în care se scursese fix o oră de la debutul întâlnirii.

Cu un om în plus pe teren în ultimele 30 de minute, și cu o distribuție ofensivă adaptată din mers de către Octavian Grigore, cu Sergiu Arnăutu trimis, pe teren, lângă Buhăescu, petroliștii au presat pe final și, în cele din urmă, a apărut și golul ce avea să facă diferența pe tabela de marcaj! Cu zece minute înainte de final, Vajushi, devenit „căpitan” după ieșirea lui Roige, a trimis, de la 20 de metri, lângă bara din stânga lui Cobrea, rezolvând, astfel, ecuația învingătoarei.

Petrolul a bifat, așadar, cea de-a doua victorie consecutivă sub comanda lui Octavian Grigore, iar, etapa viitoare, formația noastră va juca, pe „Ilie Oană”, cu Concordia Chiajna. Partida se va se disputa duminică, 11 aprilie, de la ora 11.00, fiind televizată.

Foto: Seba Tătaru.

CSM Reșița – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-0)

Marcator: Vajushi (80).

CSM Reșița: Cobrea – Acka (82 Visnakovs), Dumitraș, Sălcianu, Sima – Breșneni (cpt) – Chera (68 Dat), Boboc, Danci (82 Astafei), Buș – N. Popescu (63 Lungu). Antrenor: Adrian Falub

FC Petrolul: Avram – Olaru, Meijers, Huja (63 Mondragon), Țicu – S. Pană – Constantinescu (90+2 Boțogan), Ekollo (63 Nir Lax), Roige (cpt) (63 Arnăutu), Vajushi – Buhăescu (90+3 Mitrea). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Cristian Codrea (Baia Mare) – Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Cosmin Bojan (Tg Mureș).

Rezervă: Dan Alexandru Gornic (Arad).

Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Cartonaș roșu: Boboc (60).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043