Test cu goluri multe: FC Petrolul – Ansan Greeners 2-2

Petrolul a încheiat la egalitate meciul cu formaţia sud-coreeană Ansan Greeners, 2-2, „lupii” reuşind să revină, de fiecare dată, după ce au fost conduşi. Pentru ploieşteni au marcat Robert Moldoveanu (68, penalti) şi Nini Popescu (78), iar, în prima repriză, „căpitanul” Laurenţiu Marinescu a trimis balonul de două ori, cu capul, în barele porţii adverse.

Al treilea joc disputat de către petrolişti în Antalya a fost şi cel în care s-a înscris cel mai mult. După 1-1 cu macedonenii de la Belasica şi 0-1 cu kosovarii de la Drita Gjilan, „lupii” au înfrunat, astăzi, peste un adversar cu un cu totul alt stil, iar asta le-a dat multe bătai de cap în debutul confruntării cu Ansan Greeners.

Cu un joc rapid, agresiv, asiaticii au dominat startul partidei şi au pus repede în dificultate defensiva petrolistă, reuşind să deschidă scorul prin unul dintre cei doi brazilieni din teren, Fauver (13), cel care i-a „furat” un balon lui Ţigănaşu şi l-a învins, mai apoi, fără probleme pe Brînză.

Treptat, însă, formaţia noastră a reuşit să intre în joc şi să capete controlul la centrul terenului, iar Arnăutu (17 – şut din lateral stânga, paralel cu linia porţii) a avut prima şansă pentru restabilirea echilibrului. Până la pauză, ocaziile au fost de partea ploieşteană, dar Marinescu (30 şi 42) a fost ghinionistul de serviciu, trimiţând de două ori în bară, ambele lovituri cu capul, prima în transversală, iar următoarea în butul din dreapta portarului sud-coreean.

Egalarea a venit, până la urmă, după pauză, la o fază la care Ştefănescu a obţinut o lovitură de pedeapsă, iar R. MOLDOVEANU (68) a transformat fără emoţii de la punctul cu var. Cinci minute mai târziu, Ansan a trecut iar în avantaj, Chan-Jun înscriind, din faţa porţii, după o centrare trimisă de pe stânga, însă N. POPESCU (78) a stabilit scorul final, după o pătrundere pe centru, un „un-doi” cu Ştefănescu şi un şut plasat în stânga portarului advers.

Acesta avea să fie şi scorul final, Petrolul bifând, astfel, cea de-a doua remiză în cele trei jocuri disputate, până acum, în Antalya. Vineri, „lupii” vor susţine ultimul joc din Turcia, în compania formaţiei ucrainene situată pe locul şase în primul eşalon, Desna Chernihiv.

Portarul Cezar Lungu a ajuns în cantonamentul „lupilor”

În această după-amiază, în cantonamentul de la Aska Lara a ajuns şi portarul Cezar Lungu. În vârstă de 30 ani (1.92 metri), Lungu are experienţa primelor două eşaloane din România, evoluând, de-a lungul carierei, la Sportul Studenţesc, Astra Ploieşti, Steaua, CSMS Iaşi, FC Clinceni şi, ultima dată, Dunărea Călăraşi.

Lungu va intra, de mâine, în programul de pregătire al „galben-albaştrilor”.

FC Petrolul Ploieşti – Ansan Greeners 2-2 (0-1)

Marcatori: R. Moldoveanu (68, pen.), N. Popescu (78)/Fauver (13), Chan-Jun (73).

FC Petrolul: Brînză – Borţa (65 Olaru), Sarris (65 Ţicu), Cazan (46 Ghinga), Ţigănaşu – Puşcaş (46 Chindriş, 89 Bratu) – Rusu (65 Saim Tudor), Marinescu (65 Malakyan), Kozoronis (70 N. Popescu, 87 R. Enache), Stoica (46 Ştefănescu) – Arnăutu (46 R. Moldoveanu). Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

Următorul meci

FC Voluntari vs FC Petrolul Ploiești

Stadion „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21732
31730
41729
51725