Trei la rând!

FC Petrolul merge din victorie în victorie, astăzi bifând-o pe cea de treia consecutivă, după 2-0, pe „Ilie Oană”, cu ASU Politehnica Timişoara. Succesul s-a conturat târziu, ambele goluri fiind marcate în prelungirile confruntării, de către Marinescu (90+2) şi Saim Tudor (90+4)

Venind după o serie fructuoasă, victoriile cu Energeticianul şi Chindia aducând-o pe treapta a treia a podimului, Petrolul aştepta cu optimism confruntarea de pe „Ilie Oană” cu ASU Politehnica Timişoara, una în care şi calculele hârtiei o aşezau în postura favoritei. Şi până la urmă aşa a fost, chiar dacă succesul s-a conturat greu, după 90 de minute de chin şi alte patru, cele din prelungirile arătate de către „central”, de exuberanţă.

Aşa cum era de aşteptat, Petrolul a fost echipa care a dominat jocul, însă, în prima repriză doar strict teritorial, fără să producă prea multă panică la poarta adversă. E drept, asta şi pentru că Politehnica s-a aşezat bine în teren, anunţându-şi încă din start, şi cât se poate de clar, intenţiile defensive, iar „lupii” n-au găsit soluţiile pentru a desface o apărare bine organizată.

Astfel, în primele 45 de minute, de consemnat ar fi fost doar o situaţie importantă de gol, atunci când Plămadă (24) n-a reuşit să reia în plasă după un corner bătut de pe dreapta de către Nini Popescu.

Leo Grozavu a mutat încă din startul părţii secunde, cu Lumu schimbându-l pe Nini Popescu, la scurt timp a apelat şi la Herea în locul lui Arnăutu, dar ocaziile au întârziat să apară. „Lupii” au atacat continuu, au dus în permanenţă jocul către poarta lui Murariu şi, până la urmă, răsplata a venit. Târziu, dar a venit! În minutul doi al prelungirilor, “haita” s-a aruncat încă o dată în atac, Ghinga a aşezat un balon pentru MARINESCU (90+2), iar mijlocaşul petroliştilor a şutat cu sete, de la 8 metri, declanşând fiesta în tribune! Iar, două minute mai târziu, la capătul unui contraatac, SAIM TUDOR şuta formidabil, de la 16 metri, în vinclul din stânga portarului şi stabilea scorul final al unei victorii absolut meritate.

Duminică, de la ora 18.00, derbiul de la Cluj

Cu 16 puncte adunate după etapa cu numărul 7, Petrolul ocupă în continuare poziţia a treia a clasamentului Ligii 2 Casa Pariurilor.

Pentru trupa lui Leo Grozavu urmează, acum, derbiul de la Cluj, cu Universitatea, ce se va disputa duminică, de la ora 18.00.

FC Petrolul Ploieşti – ASU Politehnica Timişoara 2-0 (0-0)

Marcatori: Marinescu (90+2), Saim Tudor (90+4).

FC Petrolul: Tordai – Olaru, Fl. Plămadă, Cazan, Ţigănaşu – Ghinga (cpt) – Ciocâlteu (72 Ştefănescu), Marinescu – N. Popescu (46 Lumu), Arnăutu (54 Cl. Herea), Saim Tudor. Antrenor: Leo Grozavu.

ASU Poli: Murariu – Bilia, Mera (cpt), Scutaru, Cherecheş – Nicolescu (66 Lazea), Vidrişan – Bedea, Ignea, Velici (88 Bănică) – Bozian (70 I. Plămadă). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Au arbitrat: Vladimir Andrei Nagy (Aiud) – Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ) şi Adrian Vornicu (Iaşi).

Arbitru de rezervă: Marius Naidin (Piteşti).

Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) şi Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043