Trei puncte şi destule emoţii

Cu răsuflarea Alexandriei în ceafă, Petrolul nu avea voie să calce greşit în meciul cu CS Tunari, de pe „Ilie Oană”, pentru a se menţine în vârful ierarhiei Seriei a III-a. Iar ploieştenii şi-au atins obiectivul, dar au transpirat serios pentru cele trei puncte, obţinute după o victorie la limită, 1-0, parafată de un penalti transformat de către Georgian Păun (65).

„Lupii” au căutat să-şi impună superioritatea încă din start, însă lucrurile au părut să se lege un pic mai anevoios. Ocaziile au venit, dar a lipsit precizia ultimei execuţii, la şansele avute de către Andor (8) sau Arnăutu (15, 20 sau 21), şi aşa s-a intrat la pauză de pe poziţii de egalitate. Asta şi în condiţiile unei replici solide a adversarilor, ilfovenii fiind periculoşi în câteva rânduri, însă, de fiecare dată, Bolboaşă a fost la locul potrivit şi a risipit emoţiile.

Nici debutul părţii secunde n-a adus mai multă limpezime în evoluţia „găzarilor”, obligându-l pe Romulus Ciobanu să apeleze la forţe proaspete în ofensivă, iar descătuşarea a venit, în cele din urmă, după un penalti, obţinut de către Nini Popescu şi transformat, fără emoţii, de PĂUN (65).

Golul n-a adus, totuşi, liniştea necesară pentru un final scutit de griji, pe care petroliştii l-au trăit periculos, pentru că ilfovenii au trecut, în câteva rânduri, pe lângă egalare. Doar că Bolboaşă a făcut, în mod cert, cel mai bun meci al său în tricoul „galben-albaştrilor”, opunându-se salvator în faţa lui Vălimăreanu (74), Robert Dumitru (75) şi Zamfir (75).

S-a terminat 1-0, victorie care aduce, până la urmă, trei puncte vitale în cursa promovării, una care, pe măsură ce se scurg etapele, devine tot mai „încinsă”.

Vineri, tot pe „Ilie Oană”

După succesul din această seară, „lupii” îşi menţin poziţia de lideri şi cele două lungimi avans faţă de AFC Alexandria, formaţie care, tot astăzi, a învins-o la limită, scor 1-0, pe FC Aninoasa. În etapa următoare, Petrolul va juca tot pe „Ilie Oană”, vineri, 6 aprilie, începând cu ora 16.00.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

…………………………………..

FC Petrolul Ploieşti – CS Tunari 1-0 (0-0)

Marcatori: Păun (65, pen.)

FC Petrolul: Bolboaşă – Prunescu, Ichim, Olaru – Saim Tudor (80 Lambru), Chindriş (cpt), Andor (63 Cârjan), Velisar – Ciocâlteu (89 Catană), Arnăutu (55 N. Popescu), Păun. Antrenor: Romulus Ciobanu.

CS Tunari: Perianu (cpt) – Ciortan, Iordache, R. Stoica, Barabaş – Zamfir (83 S. Dragomir), Neculai, R. Dumitru, Mărgărit (54 Ilin) – Abdulfatai (63 Vălimăreanu), Ivan. Antrenor: Tudorel Dumitru.

Au arbitrat: Dorin Burloiu (Galaţi)- Răzvan Bedreagă (Galaţi) şi Adrian Noroc (Botoşani).

Observatori: George Mihalache (Buzău) şi Florentin Barbu (Giurgiu).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043