Un gol și o infinitate de ratări!

FC Petrolul merge în „16”-imile Cupei României, după victoria la limită obținută, astăzi, pe terenul Sportului Snagov. „Lupii” s-au impus cu scorul de 1-0, prin golul lui Alexandru Saim Tudor (53).

Mare favorită a confruntării disputată pe „tăpșanul” de la Ghermănești, FC Petrolul a obținut victoria scontată, la capătul unui meci care a avut două părți distincte. O primă repriză „letargică”, în care elevii lui Flavius Stoican n-au reușit să-și facă jocul și să pună, la modul real, în pericol buturile adverse, și o a doua în care, după intrarea lui Laurențiu Marinescu, „lupii” au schimbat viteza, fructificând, însă, doar una dintre cele foarte multe ocazii create.

Diferența pe tabela de marcaj a fost făcută după golul lui SAIM TUDOR (53), cel care l-a învins pe Micle cu un șut expediat, de la 10 metri, lateral stânga, în vinclul opus, iar, în rest, partea a doua a însemnat un adevărat festival al ratărilor trecute în dreptul „galben-albaștrilor”. Marinescu (50, 64), Blănaru (51, 84), Walace (61), Saim Tudor (81), Cioinac (90+1) sau Gnabouyou (90, 90+2) fie l-au evidențiat pe Micle, fie n-au găsit ținta din poziții ideale, așa încât, la final, tabela de marcaj a indicat o diferență mult mai mică față de adevăratul raport al forțelor existent în teren.

Mâine, tragerea la sorți

După victoria de la Ghermănești, Petrolul s-a calificat în faza „16”-imilor Cupei României, acolo unde vor intra în competiție și formațiile din primul eșalon.

Tragerea la sorți va fi efectuată mâine, de la ora 12.00, la sediul Federației Române de Fotbal.

Episodul doi, luni, pe „Ilie Oană”

FC Petrolul și Sportul Snagov se vor afla, din nou, fața în față peste doar cinci zile, luni fiind programată întâlnirea din cadrul etapei cu numărul 7 a Ligii 2. Partida se va disputa pe „Ilie Oană”, de la ora 18.00.

Sportul Snagov – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-0)

Marcator: Saim Tudor (53).

Sportul: Micle – Postoarcă, Apostol, Mocioacă, Turbatu – Dorobanțu (70 Mirică), Fl. Lungu, Răileanu, Cubleșan (47 Bucur) – C. Stoica (cpt), I. Roșu (58 Stere). Antrenor: Viorel Dumitrescu.

FC Petrolul: Avram – Zaharia, Racu, Walace, Manolache – Cioinac (cpt), Mihăescu (46 Marinescu) – Gavrilă (70 Deac), Bratu, Saim Tudor (82 Gnabouyou) – Blănaru. Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Eduard Ioniță (Galați) – Erchian Ionus (Medgidia) și George Turcu (București).

Arbitru de rezervă: Ionuț Constantinescu (Galați).

Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) și Dragoș Petre Ionescu (Fieni).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043