Un tânăr portar ucrainean se pregătește alături de juniorii Petrolului

De câte va zile, la antrenamentele juniorilor petroliști participă și un tânăr portar ucrainean. Îl cheamă Sviatoslav Donskoi, încă nu a împlinit 17 ani, dar zgomotul bombelor și teama războiului l-au obligat să-și părăsească locurile natale și să caute liniștea și siguranța departe de casă. A ajuns în România, la Ploiești, fiind preluat de către clubul nostru, putând, astfel, să-și continue și pregătirea sportivă.

Până la izbucnirea conflictului din Ucraina, Sviatoslav juca fotbal la echipele de juniori ale clubului Cernomoreț Odessa. „În Ucraina este război, orașele sunt bombardate, și a trebuit să plecăm de acolo. În zona în care locuiam împreună cu familia, la Odessa, era încă liniște, dar, din ce se auzea, războiul urma să ajungă și acolo. Bunica mea este încă acolo….”, a povestit tânărul goalkeeper ucrainean. „A trebuit să plecăm, pentru că era foarte periculos. Am ajuns la Ploiești, stau la Hotel Vigo, și mă simt în siguranță. Mă bucur și că pot să mă antrenez, poate am să și joc aici, cine știe!, totul este posibil. Idolul meu este Jan Oblak (nn.- portarul sloven de la Atletico Madrid) și sper să-i calc pe urme și să ajung la o echipă mare din Europa”, a mai adăugat Sviatoslav.

 „La început era timid, retras. Dar, acum, e sociabil și se înțelege bine cu noii lui colegi. E bine că se antrenează, că rămâne în formă și, alături de noi, mai uită de ororile războiului”, spune Ionuț Marinică, antrenorul de portari al Academiei de Copii și Juniori a FC Petrolul Ploiești, cel cu care lucrează puștiul blond venit de la Odessa.

Așadar, deocamdată, Sviatoslav se pregătește alături de juniorii Petrolului, sperând ca, nu peste mult timp, să se poată întoarce în siguranță acasă.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043