Remiză după un joc bun la Voluntari

Test util, astăzi, pentru echipa noastră, încheiat nedecis, 1-1, pe terenul revelației actualului sezon de Liga 1, FC Voluntari. Gazdele au punctat primele, după ce Achim (68) a transformat o lovitură de pedeapsă, pentru ca Tucaliuc să înscrie golul egalizator, cu patru minute înainte de finalul confruntării.

Petroliștii au jucat dezinvolt în fața uneia dintre formațiile care aspiră, în acest sezon, la un loc de Europa. Ba, chiar, judecând după numărul ocaziilor mari de gol, se poate spune că rezultatul este ușor nedrept, în condițiile în care doar ratările jucătorilor noștri, sau intervențiile excelente ale lui Vîlceanu, i-au ținut, practic, pe amfitrioni în joc!

Meciul a debutat cu o primă mare ratare trecută în contul „lupilor”, atunci când, după un corner de pe stânga, Diarra (5) a trimis balonul, cu o lovitură de cap, în bara transversală! Tucaliuc (15) l-a remarcat pe Vîlceanu, cu un șut din lateral dreapta, iar Sabău (34) a fost aproape să înscrie direct dintr-o lovitură liberă, mingea trecând peste poartă. Vîlceanu (37) a mai salvat o dată, la șutul lui Constantinescu, după care Diarra (39), rămas singur pe partea dreaptă, a „trasat” o diagonală, ce a ocolit de puțin colțul lung! Prima parte s-a încheiat cu un scor „alb”, după o nouă paradă excelentă a portarului gazdelor, cel care a respins, de sub transversală, la șutul șuperb trimis, de la 20 de metri, de către Tucaliuc (44)!

După reluare, Budescu a semnat prima șansă mare a amfitrionilor, reluând, din mijlocul careului, peste poartă, iar Voluntariul avea sa deschidă scorul prin Cosmin Achim (68), cel care a transformat o lovitură de pedeapsă, dictată după un fault comis de Lică asupra lui Olawale. Petroliștii n-au cedat și, după încă o paradă a lui Vîlceanu, la „capul” lui Coman (82), Tucaliuc (85) a restabilit egalitatea, punctând, cu un șut expediat din interiorul careului, după o frumoasă combinație la care au mai luat parte Coman și Jarovic. Pe final putea fi 2-1 pentru echipa noastră, însă șutul lui Saim Tudor (89) a fost deturnat, in-extremis, de către Vîlceanu în corner!

Cu Țicu, Bratu, Pîrvulescu și Boțogan plecați la echipele naționale, cu Velisar, Cioiu și Tolea răciți, Măzărache și Duță accidentați, și cu Ilie și Jercălău lăsați să joace în meciurile oficiale pe care echipele de juniori le-au susținut azi, Nicolae Constantin s-a văzut nevoit să apeleze și la unele improvizații în întâlnirea de astăzi. Astfel, Sabău a evoluat fundaș stânga, cel de-al doilea „under” a lipsit, iar în partea a doua s-a trecut la un sistem cu trei fundași centrali, testul dovedindu-și utilitatea și din acest punct de vedere, acela al abordării mai multor variante de joc.

De luni, „lupii” vor demara pregătirile pentru următorul meci oficial, ce se va disputa sâmbătă, de la ora 14.30, pe stadionul „Ghencea”, cu CSA Steaua București.

Foto: Cristi Stavri și Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

FC Voluntari – FC Petrolul 1-1 (0-0)

Marcatori: C. Achim (68, pen.)/Tucaliuc (85).

FC Voluntari: Vîlceanu – Ciobotariu, Tamaș, Ricardinho, Droppa, Meleke, Briceag, Costin, Budescu, Marcelo, Nemec. Au mai jucat: Achim, I. Gheorghe, Golan, Răduț, Fulop, Olawale, Badea, Paraschiv. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

FC Petrolul: Avram (46 Moroz) – Olaru (46 Coman), Meijers (46 Vrhovac), Huja (46 Lică), Sabău (46 Horj) – Cebotaru (46 Prejmerean), Chindriș (46 Seto) – Constantinescu (64 Pashov), Tucaliuc, Saim Tudor – Diarra (46 Jarovic). Antrenor: Nicolae Constantin.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043