Unirea Constanța – FC Petrolul 2-3/ Victorie cu ceva emoții înainte de play-off

Terminăm prima parte a campionatului cu o victorie, 3-2 (2-1) în meciul disputat, la Buftea, cu Unirea Constanța. „Dubla” lui Diarra (17, 24) și reușita lui Măzărache (58) ne-au dus la cota 49, punctaj cu care vom continua, din play-off, cursa pentru un loc în Liga 1.

Meci cu peripeții la Buftea, acolo unde, pe hârtie, „lupii” erau mari favoriți în confruntarea cu puștii ce reprezintă Unirea Constanța. Pe teren, însă, lucrurile n-au fost deloc simple, trupa lui Nicolae Constantin trecând cu destule emoții linia de finish.

Gazdele au deschis scorul imediat ce se scursese primul sfert de oră, Niță (16) reușind să înscrie spectaculos, la capătul unei acțiuni personale în care l-a „întors” de două ori pe Meijers și l-a surprins pe Avram cu un balon lobat aproape de pe linia de fund a terenului! Replica echipei noastre a venit instantaneu și DIARRA (17) s-a reîntâlnit cu golul după o pauză de cinci jocuri în campionat, atacantul malian punctând pentru 1-1, după ce a trecut printre Tălmaciu și Gogor, șutând, mai apoi, fără speranțe pentru Udrea!

Imediat a venit o pauză neprăvăzută, nocturna de la Buftea refuzând să funcționeze pentru circa 20 de minute, iar după reluarea jocului Petrolul a trecut în avantaj, DIARRA (24) semnând „dubla”, cu o deviere din fața porții, la capătul unui „assist” al lui Tucaliuc.

A urmat o avalanșă de ratări mari ale petroliștilor, Diarra (29, 31, 32), Saim Tudor (32) sau Măzărache (47) trecând pe lângă desprindere și, probabil, pe lângă șansa unei victorii facile. Iar ocaziile s-au răzbunat, pentru că Trif (49) a profitat de o indecizie a lui Huja și, rămas singur cu Avram, a înscris pentru 2-2, obligându-i pe elevii lui Nae Constantin să alerge, încă o dată, după golul care să-i readucă în avantaj. Unul care, din fericire, a venit rapid, MĂZĂRACHE (58) reluând în plasă, din marginea careului mic, un balon care rămăsese la el după un duel aerian câștigat de Cebotaru în fața portarului Udrea!

A fost, până la urmă, golul victoriei, dar asta după o ultimă jumătate de oră în care „lupii” au făcut pasul înapoi și le-au oferit gazdelor posesia și șansa să forțeze o remiză echivalentă cu o surpriză de proporții. Petrolul a câștigat cu 3-2 și a terminat, detașat, în fruntea clasamentului prima fază a campionatului, cu un total excelent, de 49 de puncte.

Rămâne de văzut, acumm, care va fi, la intrarea în play-off, distanța față de urmăritoare, la acest moment despărțindu-ne 11 puncte de primul loc care duce la baraj. Ierarhia finală o vom cunoaște în weekend, după încheierea tuturor jocurilor rundei a 19-a.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Unirea Constanța – FC Petrolul 2-3 (1-2)

Marcatori: Niță (16), Trif (49)/Diarra (17, 24), Măzărache (58).

Unirea: Udrea (cpt) – Zamfir, Tălmaciu (30 Ardelean), Gogor, Șuteu (79 Carabela) – Cireșoiu (69 Bobaru), Ciuciulete, R. Trif (69 Bodea) – Mitrache (46 Moldovan), Niță, Chirițoiu. Antrenor: Leonard Strizu.

FC Petrolul: Avram – Pîrvulescu (37 Boțogan), Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto – Bratu (74 Constantinescu), Tucaliuc (46 Pashov), Saim Tudor (46 Măzărache, 86 Cioiu) – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.

Au arbitrat: Vasile Buzea (Buftea) – Daniel Vlase (Galați) și Mihaela Țepușă (Buzău).

Rezervă: Mădălin Dumitru (Pitești).

Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Marian Lumînare (București).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826