Unirea Constanța – FC Petrolul/Obiectiv clar: trei puncte la Buftea

Sezonul regular se încheie la finalul acestei săptămâni, Petrolul deschizând ultima etapă, cu meciul pe care îl va susține, mâine, pe terenul Unirii Constanța. Partida se va disputa la Buftea, de la ora 19.30, fiind transmisă de către DigiSport, LookSport și TelekomSport.

Deținătoare fără dubii a fotoliului de lideră a ierarhiei, formația noastră va avea drept obiectiv adăugarea a încă trei puncte la zestrea din clasament, astfel încât intrarea în faza play-off să o găsească cu un avantaj cât mai clar față de principalele urmăritoare. Sunt șapte puncte, deocamdată, față de Universitatea Cluj, grupare care va avea o misiune facilă în ultima rundă, primind replica Dunării Călărași, și opt distanță de poziția a treia, ocupată de către FC Hermannstadt, echipă care va merge la Timișoara la finele acestei săptămâni, iar elevii lui Nicolae Constantin nu concep un alt rezultat decât victoria, sperând, astfel, să profite și de un eventual pas greșit al contracandidatelor.

Fără doar și poate, „lupii” pornesc cu prima șansă în întâlnirea de mâine seară, diferența de valoare și de experiență dintre cele două loturi, Unirea mizând doar pe jucători foarte tineri, anticipând o victorie a echipei noastre. Evident, meciul va fi tratat cu toată atenția de către staff-ul „galben-albaștrilor”, petroliștii urmând să intre în această seară în cantonament, după un ultim antrenament, efectuat la Ploiești. În lot va reveni atacantul Sory Diarra, cel care, contra Buzăului, și-a efectuat etapa de suspendare, dar va lipsi, în schimb, Dragoș Gheorghe, mijlocașul fiind suspect de o accidentare serioasă, chiar o fractură de peroneu.

Partida de mâine se va disputa pe terenul cu iarbă al Centrului Național de Fotbal de la Buftea, acolo unde „marinarii” s-au refugiat de la începutul acestui an, după ce stadionul pe care și-au desfășurat, în toamnă, jocurile considerate „acasă”, cel de la Techirghiol, a intrat în reparații. Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Vasile Buzea (Buftea) – Daniel Vlase (Galați) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă va fi Alexandru Mădălin Dumitru (Pitești).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826