Universitatea Cluj – FC Petrolul 0-0/Punct cu punct!

Petrolul a plecat neînvinsă și de pe „Cluj Arena”, după cea de-a zecea remiză a sezonului, bifată la capătul unui meci pe care formația noastră l-a jucat în superioritate numerică mai bine de 30 de minute.

Returul sezonului regulat a început aidoma finalului primei părți a sezonului regulat. A fost, în urmă cu o săptămână, 0-0 la Sf. Gheorghe, în ultima etapă a turului, acum din nou o remiză „albă”, pe „Cluj Arena”, și, așezând punct peste punct, echipa lui Florin Pîrvu reușește să se mențină în zona de play-off a ierarhiei.

Meciul de la Cluj poate fi trecut la capitolul „bine că n-am pierdut, păcat că nu am câștigat”! Pentru că, judecând realist, ambele variante ar fi fost posibile. În prima repriză, gazdele au fost mai prezente în ofensivă și au irosit câteva ocazii importante, prin Ianis Stoica (15) sau Daniel Popa (27), dar în cea de-a doua, din minutul 61, Petrolul a jucat în superioritate numerică, după ce Vali Gheorghe a văzut direct cartonașul roșu, la scurt timp după ce intrase pe teren. Doar că „găzarii” n-au reușit să profite de avantajul numeric, iar atunci când au fost aproape să înscrie s-a opus portarul Iliev, autorul unei parade salvatoare la șutul expediat, din afara careului, de către Diomande (74).

A rezultat, până la urmă, un 0-0 echitabil, rezultat care menține echipa noastră pe treapta a șasea a clasamentului Superligii, înainte de intrarea într-o nouă pauză de două săptămâni, ocazionată de acțiunile loturilor reprezentative. Astfel, următorul meci oficial va fi pe 26 noiembrie, atunci când pe „Ilie Oană” va veni ultima clasată, FC Botoșani.

Foto: Flaviu Buboi.

Universitatea Cluj – FC Petrolul Ploiești 0-0

Universitatea: Iliev – Oancea, Pițian, Mitrea, Vătăjelu (67 Silaghi) – Cîmpanu (57 V. Gheorghe), Grobry (83 Filip), Nistor (cpt), Simion – Popa (83 Manu), I. Stoica. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

FC Petrolul: Zima – Doua, Pedro Justiniano, Meijers (cpt), Huja (46 Roman), Dumitriu – Jefferson (76 Seto), Diomande (85 Abuashvili), Jair, Grozav – Musi (76 Rădulescu). Antrenor: Florin Pîrvu.

Au arbitrat: Florin Andrei – Alexandru Vodă și Mihăiță Necula.

Cartonașe galbene: Mitrea (12), Oancea (86)/Huja (20), Doua (48), Dumitriu (44), Meijers (68).

Cartonaș roșu: V. Gheorghe (61).

Rezervă: Nicușor Flueran.

Arbitru VAR: Marcel Bîrsan.

Arbitru AVAR: Adrian Popescu.

Observatori: Dan Potocianu și Marcel Savaniu.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043