Universitatea Cluj – FC Petrolul/Start de retur pe „Cluj Arena”

Cu o primă jumătate de sezon regulat excelentă, în care a pierdut doar de două ori în 15 etape și ocupă, astfel, poziția a șasea în clasamentul la zi al Superligii, Petrolul abordează cu încredere returul, ce va începe mâine, odată cu meciul din deplasare, cu Universitatea Cluj (ora 14.00).

Universitatea Cluj vs FC Petrolul este unul dintre meciurile de interes ale etapei a 16-a, prima din returul sezonului regulat. Petrolul va merge în Ardeal cu obiectivul clar de a demonstra, o dată în plus, că este o echipă tare greu de doborât, având de înfruntat, în același timp, dorința gazdelor de a recupera terenul pierdut, în cursa lor pentru ocuparea unui loc de play-off.

„Finalul turului ne-a prins într-o poziție pe care mulți dintre suporteri și-o doresc și am demonstrat că, dacă lucrurile sunt făcute corect, obiectivele pot fi îndeplinite. Au fost două înfrângeri, poate chiar ar fi putut fi mai puține, dacă ne gândim la cum am pierdut jocul de la Cluj cu CFR, dar toate acestea au rămas în urmă și trebuie să ne concentrăm doar pe ceea ce urmează. Trebuie să muncim în continuare, să rămânem umili, să scoatem tot ce putem din fiecare meci și, la final, atunci când se va trage linie, vom vedea unde vom fi”, a spus Florin Pîrvu.

„Universitatea este o echipă cu infrastructură bună, cu o situație financiară stabilă, care și-a propus atacarea play-off-ului. Știu că practică un fotbal ofensivi, că au jucători care pot face diferența, știm care sunt punctele lor forte, dar și unde îi putem surprinde. Am pregătit bine meciul, sper ca mâine noi să fim echipa care să arătăm foarte bine, să ne facem jocul nostru obișnuit și să scoatem maximum posibil din această confruntare”, a mai adăugat tehnicianul „lupilor”, cel care, pentru întâlnirea de pe „Cluj Arena”, nu va putea miza, pe lângă absențele deja știute ale lui Vali Țicu și Sergiu Hanca, nici pe Paul Papp, suspendat pentru acumularea a patru cartonașe galbene. „Sunt, din nou, ceva probleme de efectiv, vom vedea și după antrenamentul de astăzi dacă vom reuși să recuperăm și din jucătorii care acuză unele probleme de natură medicală. Dar, oricum ar fi, eu cred în forța grupului și sunt sigur că vom alinia un prim 11 competitiv”, a concluzionat Florin Pîrvu, înainte de plecarea echipei sale, pe calea aerului, către Cluj.

Partida de mâine va începe la ora 14.00 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Florin Andrei (Tg. Mureș) – Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Mihăiță Necula (București). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova). Arbitru VAR: Marcel Bîrsan (București). Arbitru AVAR: Adrian Popescu (Craiova). Observatori: Dan Potocianu și Marcel Savaniu.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043