Universitatea Cluj – Petrolul 0-1/A venit și prima victorie!

În etapa a patra din Superliga am spart gheața, 1-0 la Mediaș, în fața rivalei din lupta pentru promovare a ultimelor sezoane, Universitatea Cluj, partida fiind decisă de execuția de generic a lui Gicu Grozav (22).

Ierarhia din ultima ediție a Ligii 2 a fost confirmată de partida de astăzi, de la Mediaș. Petrolul a fost campioana stagiunii trecute a eșalonului secund, Universitatea a mers și ea în elită după baraj, iar sezonul de Superliga a părut să-l înceapă chiar mai bine, cu două remize bifate în primele trei runde. Dar, astăzi, trupa lui Nicolae Constantin a fost cea care și-a făcut mai bine lecțiile și, după un duel aprig, a reușit să plece cu toate cele trei puncte acasă!

„Lupii” au arătat încă din start că sunt deciși să forțeze cel dintâi succes stagional, Grozav (13) dând și primele emoții defensivei adverse, atunci când, plecat pe un contraatac în partea stângă, n-a reușit să ajungă să și finalizeze decisiv! Apoi, Ivanovski (22) a fost blocat în fața porții, dar eforturile petroliștilor s-au concretizat, până la urmă, și pe tabela de marcaj: sărbătoritul zilei, Marian Huja, a trasat o centrare perfectă pentru GROZAV (22), iar „șeptarul” echipei noastre a înscris cu o execuție superbă, o lovitură de cap ce l-a lăsat fără replică pe Brănescu!

Pe final de primă repriză, Clujul putea reveni în joc, pentru că arbitrul Chivulete a văzut un fault la un duel aparent banal, între Ivanovski și Ispas, și cum nici VAR-ul n-a avut curajul să-l contrazică a indicat punctul cu var! Dar, pentru a doua oară în două etape, Petrolul a avut șansă, pentru că Bălan a tras tare, în stânga lui Vâlceanu, dar și pe lângă poartă, iar la cabine s-a intrat cu scorul stabilit din minutul 22!

Totuși, pauza a lăsat ceva urme, pentru că Nae Constantin a văzut cartonașul roșu și, trimis în tribune, a trebuit să-și dirijeze de la distanță elevii pe parcursul reprizei a doua. Una în care petroliștii s-au apărat perfect, eroic de multe ori, nelăsându-le adversarilor decât satisfacția unei posesii mai bune, nu și a prea multor faze în care să încerce egalarea.

S-a terminat, astfel, 1-0, și începem să contabilizăm puncte în clasament! Deocamdată patru, iar etapa viitoare va fi mare derbi pe „Ilie Oană”, pentru că sâmbătă, de la ora 21.45, primim vizita Rapidului!

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

Universitatea Cluj – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-1)

Marcator: Grozav (22)

Universitatea: Brănescu – Baravykas (66 Roberto Romeo), Pițian, Ispas, Pîrvulescu (77 Briceag) – R. Pires, I. Filip (77 Boiciuc), Purece (66 Ely Fernandes) – Hofman (46 Haită), Ad. Bălan, Chipciu. Antrenor: Eric Linkar.

Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Seto (86 Dumitriu), Jair, Țicu – Cioiu (70 Tucaliuc), Ivanovski (86 Măzărache), G. Grozav (77 Cebotaru). Antrenor: Nicolae Constantin.

Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) – Sebastian Gheorghe (Suceava) și Andrei Constantinescu (București).

Rezervă: Iuliana Demetrescu

Arbitru VAR: Sorin Costreie; Arbitru AVAR: Mihai Marica.

Observatori: Marcel Savaniu (pentru arbitraj) și Marcel Vasile (pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043