Universitatea Craiova – FC Petrolul 2-1/Alte puncte risipite printre degete…

Aproape că am pierdut șirul meciurilor pierdute în prelungiri, dar, din păcate, îl știm cu siguranță pe cel al înfrângerilor consecutive. La Craiova, în fața Universității, am condus din minutul 58 și până în minutul 76, dar n-am putut obține nici măcar un punct, așa încât seria eșecurilor a ajuns la cinci!

În Bănie, „lupii” au pus indigoul peste deplasările recente de la Mediaș, acolo unde Hermannstadul și CFR-ul ne-au bătut cu goluri marcate dincolo de minutul 90, la capătul unor partide în care nu ne-au fost nici pe departe superioare. Așa s-a întâmplat și aseară, contra Universității, cu diferența că, de această dată, Petrolul a fost echipa care a „deschis” tabela de marcaj, dar n-a putut să profite până la capăt. N-au fost trei puncte, n-a fost nici măcar unul, ci doar amarăciunea unei noi înfrângeri pe care am pus eticheta „nemeritată”, lucru care, însă, are darul să ne consoleze prea puțin în matematica rece a clasamentului.

Pe „Ion Oblemenco”, gazdele au început mai bine, cu un șut al lui Cîmpanu (8) deturnat în corner, de sub transversală, de către Vâlceanu. Apoi, Petrolul a echilibrat disputa, a avut, imediat, și o „contră” la acțiunea curajoasă a lui Huja (10), încheiată cu un șut pe lângă poartă, iar la cabine s-a intrat de pe poziții de egalitate, asta și pentru că Vâlceanu (40) a mai avut o paradă salvatoare, la șutul, deviat, al lui Bairam.

După reluare, trupa lui Nicolae Constantin a părut că găsește ieșirea din criză, iar IROBISO (58) a deschis scorul, după ce a urmărit și a reluat în plasă, cu capul, un balon respins miraculos de către Arlauskis, la o lovitură de cap a lui Huja: 0-1!

Craiova a a acuzat șocul, nu s-a regăsit, dar, din păcate, nici petroliștii n-au reușit să profite și să „omoare” meciul. Ba, finalul a fost, din nou, unul de coșmar! Vâlceanu (76) n-a putut să controleze o minge trimisă, din lovitură liberă, de către Roguljic, iar Cîmpanu, pe fază, a restabilit egalitatea: 1-1! Și blestemul prelungirilor a reapărut, minutul 92 dovedindu-se a fi, din nou, fatidic, în condițiile în care, la o minge aruncată în careu de către Roguljic, brazilianul Rivaldinho a marcat, cu capul, din marginea careului de șase metri, aruncându-i pe Huja și pe colegii săi în brațele disperării: 2-1!

Rămânem, așadar, cu 17 puncte în clasament, cu o etapă înainte de finalul turului sezonului regular. În Superliga urmează meciul de la Ploiești cu FC Argeș, ce se va disputa luni, 24 octombrie, de la ora 18.15. Până atunci, însă, tot pe „Ilie Oană”, și tot de la 18.15, debutăm joi, 20 octombrie, în grupele Cupei României Betano, cu meciul în care o vom avea adversară pe Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

Universitatea Craiova – FC Petrolul 2-1 (0-0)

Marcatori: Cîmpanu (76), Rivaldinho (90+2)/Irobiso (58).

Universitatea: Arlauskis – Screciu, Da Silva, Mitrea – Hanca (60 Markovic), Crețu (70 Vătăjelu), Căpățână (90+3 Găman), Bancu (cpt) – Cîmpanu, Ivan (60 Rivaldinho), Bairam (70 Roguljic). Antrenor: Mirel Rădoi.

Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, Huja – Pashov, Dumitriu (85 Cebotaru), Seto (cpt), Velisar (75 Țicu) – Bratu (64 Tucaliuc), Irobiso (75 Ivanovski), Jair (85 Grozav). Antrenor: Nicolae Constantin.

Cartonașe galbene: Bancu (62), Rivaldinho (90+2)/Irobiso (68).

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Radu Ghinguleac și Marius Marchidanu.

Rezervă: Cristina Trandafir.

Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache.

Arbitru AVAR: Stelian Slabu.

Observatori: Nicolae Grigorescu (pentru arbitraj) și Ioan Mironaș (pentru organizare).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11126
21022
31121
41119
51115