Victorie clară în fața rușilor de la SKA Rostov (video)

Petrolul a trecut cu brio primul test susținut în Antalya, învingând-o fără drept de apel pe SKA Rostov, lidera uneia dintre cele patru serii ale eșalonului trei din Rusia. „Lupii” s-au impus cu scorul de 5-1 (3-1), cu golurile marcate de către Saim Tudor (8), Mihai Constantinescu (17), Valentin Țicu (28, pen.), Marian Huja (78) și Marius Coman (88).

La prima confruntare completă a cantonamentului, după ce întâlnirea cu Radnik Surdulica a fost oprită după doar câteva minute din cauza furtunii, „lupii” au arătat bine, prestația consistentă din meciul de astăzi, cu SKA Rostov, aducându-le și o victorie cât se poate de categorică. Saim Tudor (8) a deschis scorul pentru formația noastră, după o cursă de mai bine de 30 de metri în banda stângă și un șut deviat de un adversar, ce l-a păcălit pe portarul Sautin, dar rușii au reușit să egaleze rapid, Michurenkov (15) împingând balonul în plasă, de pe linia porții, la capătul unei acțiuni prelungite de atac a echipei sale. La fel de repede, însă, elevii lui Nicolae Constantin au revenit în avantaj, Mihai Constantinescu (17) înscriind cu un șut expediat din interiorul suprafeței de pedeapsă adverse, pentru ca Valentin Țicu (28) să majoreze diferența, „căpitanul” transformând un penalti acordat după un henț al unui jucător rus.

După pauză, ostilitățile au decurs la fel, iar Petrolul a mai găsit, de două ori, drumul spre plasa porții oponenților. Marian Huja (78) a înscris, cu o lovitură de cap, la un corner bătut de pe dreapta, iar Marius Coman (88) a profitat de o pasă greșită înapoi a unui jucător de la SKA și, după o cursă solitară, a plasat balonul pe lângă portar, stabilind, astfel, scorul final: 5-1.

Petrolul a început meciul de astăzi cu un prim „11” în care s-au regăsit Avram – Pîrvulescu, Vrhovac, Meijers, Țicu – Olaru, Seto – Constantinescu, Tucaliuc, Saim Tudor – Jarovic. În startul reprizei secunde au mai intrat Moroz – Lică, Huja, Velisar, Chindriș, Prejmereanu, Bratu, Cioiu, Dragoș Gheorghe și Coman, pentru ca, din minutul 75, să evolueze și Boțogan.

Mâine, „găzarii” vor avea zi liberă, la finele primei săptămâni a cantonamentului, pentru ca, de luni, să revină la antrenamente. Programul jocurilor din cea de-a doua săptămână a suferit unele modificări, pe lângă meciul test cu Metalist Harkov (8 februarie) apărând, ca o noutate, și cel cu gruparea cehă de eșalon secund MFK Vysokv (9 februarie). De asemenea, staff-ul tehnic al echipei noastre își dorește și un al treilea joc înainte de plecarea acasă, pe data de 10 februarie, căutându-se, în acest moment, un adversar disponibil, după ce întâlnirea cu Spartak Moscova-2 a fost anulată.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043