Victorie cu Cetate Râşnov

Petrolul a încheiat prima jumătate a stagiului de la Cheile Grădiştei, cu un test susţinut, astăzi, la prânz, în compania unei alte formaţii de eşalon trei, Cetate Olimpic Râşnov. Disputat într-un cadru idilic, pe o vreme splendidă, jocul s-a încheiat cu victoria „lupilor”, cei care s-au impus cu scorul de 2-1 (1-0), graţie golurilor reuşite de către Chindriş (28) şi Păun (76), pentru adversari punctând Vasiloi (88).

Tehnicianul petroliştilor, Romulus Ciobanu, a început meciul cu un „11” alcătuit din Avram (33 Bolboaşă) – Olaru, Ichim, Frîncu – Saim Tudor, Chindriş, Andor, Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu, N. Popescu, iar primele 45 de minute au fost controlate fără dubii de către ploieşteni. Chindriş a deschis scorul aproape de finalul primei jumătăţi de oră, atunci când a împins balonul în plasă, din marginea careului mic, după o lovitură liberă bătută, de pe stânga, de Nini Popescu şi prelungită, cu capul, de Arnăutu. Până la pauză „lupii” puteau să se desprindă, însă Nini Popescu (42 – şut în blocajul portarului advers) şi Ichim (44 – cap, din 8 metri, puţin peste) n-au găsit ţinta.

După reluare, ploieştenii au schimbat liniile, intrând pe teren cu Bolboaşă (63 Botezan) – Prunescu, Ichim, Ţicu – Catană, Ene, Niţescu, M. Bratu – Lambru, Cârjan, N. Popescu (70 Păun). Braşovenii au început mai bine, însă Bolboaşă a intervenit salvator în două rânduri la tot atâtea oportunităţi ale adversarilor. Desprinderea a venit din piciorul lui Păun (76), cel care a şutat, de la 14 metri, lateral stânga, la colţul scurt, pentru ca, în ultimele secvenţe ale partidei, Cetate Râşnov să reducă din handicap, la reuşita lui Vasiloi.

Pentru petrolişti urmează încă o săptămână de pregătire la Cheile Grădiştei şi, miercuri, un nou test, în compania formaţiei AS SR Braşov.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043