Victorie importantă pentru echipa „U17” în Liga Elitelor!

Prima etapă disputată, în acest an, în cadrul Ligii Elitelor a propus o dublă spectaculoasă între FC Petrolul Ploiești și Viitorul Constanța. Meciurile s-au disputat la Brazi, iar victoriile au fost împărțite, constanțenii impunându-se la „U19”, 3-0 (0-0), pentru ca petroliștii să obțină un succes neașteptat la „U17”, 2-1 (0-0), cu golul decisiv marcat în prelungiri!

Pornind ca favorită indiscutabilă în cele două întâlniri, în condițiile în care ocupa prima poziție în clasament la ambele categorii de vârstă, Viitorul și-a confirmat statutul în duelul juniorilor „U19”, cel care a deschis cuplajul de la Brazi.

Victoria oaspeților s-a conturat, însă, după o primă repriză echilibrată, încheiată nedecis, desprinderea venind abia după reluare. Luca Andronache (47), Ștefan Bodișteanu (67), jucători care au debutat, deja, în Liga 1, și Robert Mustacă (77) au marcat cele trei goluri ale întâlnirii, Viitorul menținându-și, astfel, fotoliul de lideră a „Seriei de Est”.

Pentru Petrolul, antrenorul Marius Manolache a folosit un prim „11” alcătuit din Petru Marinache – Octavian Mănescu, Adrian Nicolae, Andrei Șerban, Antonio Popa, Vlad Bogdan, Mario Bratu (cpt), Cristian Licsandru, Narcis Ghiță, Nicholas Stănescu și Raul Bucur. Pe banca de rezerve s-au aflat Andrei Stănescu – Dan Stoica, Tiberiu Dima, Alexandru Baron, Radu Dumitru, Iulian Duță, Ionuț Pop, Gabriel Stoica și Cristian Vrăjitoarea.

FC Petrolul ocupă, în clasament, poziția a 9-a, iar, în runda viitoare, va juca, tot la Brazi, cu FCSB (23 martie, ora 12.00).

Au schimbat liderul!

În schimb, puștii de la „U17” au furnizat cea mai mare surpriză de până acum a campionatului, câștigând în fața Viitorului, formație care nu cunoscuse eșecul în această stagiune, având nouă victorii și o remiză!

După 0-0 la pauză, petroliștii au deschis scorul imediat după reluare, prin David Ilie (47), dar constănțenii au egalat cu reușita lui Vlad Sandu (72). În prelungiri, Andrei Oprea (90+1) a primit o pasă în spatele fundașilor adverși și, rămas singur în careu, a trimis balonul pe lângă portarul Dincă, stabilind scorul final al întâlnirii: 2-1!

Antrenorul „lupișorilor”, Gheorghe Liliac, a început meciul cu Andrei Jercălău – Mario Alecsandru, Juan Pătrașcu, Rafael Popovici, Daniel Andrei, Mihnea Rădulescu, Andrei Sîrbu, Andrei Oprea, Albert Dima, Alin Boțogan (cpt) și David Ilie. Rezerve: Liviu Toma – Alex Cazan, Vlad Balea, Ionuț Vasile, Lucian Iancu, Nicolae Ion, Ion Grigore, Andrei Gheorghe, Cristian Leonte.

În urma acestui rezultat, petroliștii se mențin pe poziția a patra a clasamentului, în vreme ce Viitorul a cedat șefia, fiind devansată de către FCSB, echipă pe care trupa lui Gheorghe Liliac o va întâlni chiar în etapa viitoare (23 martie, ora 14.00, Brazi)!

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826